BANJA ŽDRELO

Moja Srbija » Izleti i obilasci

BANJA ŽDRELO
JEDNODNEVNI IZLET

23.05./06.06./20.06.2021.

 
 
Banja Ždrelo udaljena je oko 130 km od Beograda, i okružena Homoljskim Planinama sa dveju strana. Ova banja jedinstvena je po mnogo čemu, a pre svega po tome što se u njoj nalazi jedinstveni akva park u Srbiji, koji radi preko cele godine sa dnevnim i noćnim kupanjem, u vodi temperature od 29 do 37 stepeni. Raspolaže sa 6 bazena (2 poluotvorena i 4 otvorena bazena) kao i sa jednim bazenom sa slanom vodom. Bazeni rade svakog dana od 10h do 22h. Termomineralna voda koja se nalazi u bazenima pomaže u lečenju psorijaze i drugih kožnih i reumatskih bolova, a ohlađena može da se pije i pomaže kod gastritisa. 
Uživajte u kupanju na bazenima sa lekovitom termalnom vodom temperature oko 40C i u sred zime!

Banja Ždrelo indikacije, lečenje i prevencija bolesti
U Banji Ždrelo se leče sledeće bolesti:

1. kožne bolesti
2. bolesti lokomotornog aparata

Banja Ždrelo prirodni lekoviti faktori i lekovita svojstva
U Banji Ždrelo preovlađuje umereno-kontinentalna klima. Njene termalne vode imaju konstantnu temperaturu od oko 40 oC tokom cele godine. Tako da se bazeni u banji koriste svih 12 meseci u godini. U sklopu bazena nalazi se salon za masažu, sauna, đakuzi. Postoje takođe mali bazeni sa podvodnom masažom, masažne kade. Sva kupališta banje koriste termomineralnu vodu. Zbog ne tako velikih kapaciteta u banju gosti najčešće dolaze da provedu vikend. Inače topla voda iz Banje Ždrelo, osim za turizam ima veliku korist u poljoprivredi za besplatno grejanje povrća u zimskim uslovima u plastenicima.

Banja Ždrelo manastiri, crkve, kulturno-istorijski spomenici
U blizini Banje Ždrelo se nalaze značajni kulturno-istorijski spomenici homoljskog kraja kao i manastiri. Poznat je manastir Gornjak iz kraja 14 veka, čuven po pečkoj isposnici. Manastir je zadužbina kneza Lazara Hrebeljanovića. U blizini su ostaci srednjevekovnih crkava Mitropolija, Reskovica, Blagovestenje i manastir Vitovnica. Na obe obale reke Mlave nalazi se ostaci srednjevekovnog grada Ždrelo. Ostali su ostaci njegovih bedema i kula.

Više informacija o Banji Ždrelo možete videti na: http://www.ruczdrelo.rs
 

 
Program putovanja:
 
Polazak iz Beograda autobusom oko  07:30 h sa parking kod Sava Centra. Dnevna vožnja preko Požarevca, Petrovca na Mlavi do banje Ždrelo. Po dolasku, slobodno vreme za individualne aktivnosti.
Planirani povratak iz banje je oko 18:00 h.   CENA PO OSOBI: 1100,00 din.
 
*doplata za polazak iz Pančeva: 400,00din
*doplata za polazak iz Opova: 500,00din
  
 
Cena aranzmana uključuje :
 
• prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema)
• troškove organizacije
 
Cena aranzmana ne uključuje :
 
• lične troškove putnika
• ostale troškove koji nisu navedeni u programu
• ulaznica za bazen 500 din., Wellness centra 500 din., ležaljke 100 din.
• fakultativni izlet do Manastira Gornjak 300,00 dinara
• ručak

Način plaćanja:
 
• prilikom rezervacije

FAKULTATIVNI IZLETI: Izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…
 

Minimum za realizaciju putovanja je 50 putnika.

Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 osoba. 
 

 

 Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen.

  

Sastavni deo ovog programa i cenovnika su Opšti uslovi Organizatora putovanja Lavli travel D.o.o. od 15.01.2021.

Turistička agencija EVRO – TURS DOO  je posrednik u prodaji aranžmana
Organizator  putovanja je turistička agencija LAVLI TRAVEL licenca Tour Operatora
OTP 5/2021 kat A10 od 26.01.2021.
Uz program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja i redosledu pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti.
Cenovnik br.1 od 26.01.2021.godine


Informacije
Newsletter lista
Poslednje dodato