BANJA ŽDRELO - DAN ŽENA

Moja Srbija » Izleti i obilasci

BANJA ŽDRELO
Jednodnevni izlet povodom Dana žena
Termin: subota 10.03.2018. godine

 

Banja Ždrelo udaljena je oko 130 km od Beograda i okružena Homoljskim Planinama sa dve strane. Ova banja jedinstvena je po tome što se u njoj nalazi  akva park koji radi preko cele godine sa dnevnim i noćnim kupanjem, i vodom temperature od 29 do 37 stepeni. Raspolaže sa 6 bazena (2 poluotvorena i 4 otvorena bazena) kao i sa jednim bazenom sa slanom vodom. U okviru ovog kompleksa se možete potpuno relaksirati korišćenjem raznovrsnih wellness programa (parno kupatilo, sauna, slana soba, relaks soba i sobe za masažu). Sve ovo su razlozi zašto smo kreirali program baš za dan žena.

PROGRAM PUTOVANJA:


7:30

Polazak iz Beograda (mesto polaska). Vožnja ka manastiru Gornjak.
 10:00-11:00 Dolazak grupe u manastir Gornjak, sagrađen u XIV veku, zadužbinu kneza Lazara koju je on poverio isposniku-čudotvorcu Grigoriju Gornjačkom. Posebna vrednost ovog manastira je živopisnost unutrašnjih strana zidova kao i ikonostas iz XIX veka zbog čega je između ostalog ova svetinja spomenik kulture od izuzetnog značaja. Obilazak manastira Gornjak i njegove okoline koja je poznata po svojim prirodnim misterijama od kojih su najstarije Suze Svetog Georgija. Od same izgradnje manastira Gornjak svake godine na Đurđevdan iz pukotine na steni iz manastira počinje da kaplje voda i sliva se do jedne male uvale odakle je ljudi kašikom skupljaju. Veruje se da su to suze Sv.Georgija i da leče očne tegobe. 
11:10 Dolazak u banjo Ždrelo i uživanje u mnoštvu sadržaja koje pruža ovaj centar. Kupanje u termalnoj vodi ovog centra je izuzetno relaksirajuće za ceo organizam, ali pružite sebi i mogućnost da bar na kratko podetinjite uživajući u toboganima i akva parku.

17:30

U popodnevnim časovima polazak grupe za Petrovac na Mlavi. Ručak u restoranu “Zlatna košuta” (meni: kafa, pileća čorba, bečka šnicla, kupus salata, lepinja, palačinke). 

19:15

Nakon ručka i odmora polazak ka Beogradu

21:15

Dolazak u Beograd. (Kraj programa)
 
CENA PO OSOBI: 3.250,00 DINARA


ARANŽMAN OBUHVATA:

- Prevoz autobusom prema programu.

- Obilasci prema programu.

- Ulaznicu za bazen i wellnes program  (uključeno

   korišćenje saune, parnog kupatila, slane sobe.).

- Ručak u restoranu Zlatna Košuta.

- Usluge pratioca grupe.

- Troškove organizacija putovanja.

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- Doplata za masaže u banji Ždrelo.

- Individualne troškove putnika.

 

 

ROK ZA IZJAŠNJAVANJE I REZERVACIJU UPLATOM I RATE : 25.02.2018.

 

NAČIN PLAĆANJA: Na dve mesečne rate.  I rata 25.02. – 1650 din.  II rata 25.03.2018. – 1600 din.

 

Program je rađen na bazi minimum 35 plaćenih putnika.

 

Organizator  putovanja je turistička agencija „EVRO – TURS” licenca Tour Operatora OTP 14/2010 od 29.01.2010 godine.  U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja i redosledu pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti.