BERLIN

Gradovi Evrope 2019

Prvomajsko putovanje BERLIN

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA

27. APRIL – 2. MAJ 2019. 

BERLIN – BRANDENBURG – MAGDEBURG – POTSDAM – LIBENAU

 

Ovaj grad prosto obožavaju mladi iz celog sveta, umetnici, boemi ali i biznismeni! Berlin se ne može opisati jednostavnim navođenjem atrakcija. On je nešto mnogo više. Ima drugačiju priču od ostalih svetskih metropola. To su dva grada spojena u jednom... Prostire se na neverovatnih 900 kvadratnih kilometara i podeljen je na 12 oblasti. Na Starom kontinentu po veličini je odmah iza Londona. Zahvaljujući ratnoj podeli, grad ima dva centra i čak 18 Univerziteta, tri opere, šest simfonijskih orkestara, 60 pozorišta i 165 muzeja. Nekadašnji simbol "hladnog rata" čuveni Berlinski zid, koji je podelio državu i grad na kapitalizam i komunizam, podugnut je za jednu jedinu noć! Ta priča je ujedno i najpoznatija priča Berlina; a ovaj grad ih ima mnogo… Potsdam na reci Havel je glavni grad istorijske pokrajine i savezne države Brandenburg čije se gradsko jezgro formiralo u drugoj polovini 18. veka, tokom vladavine kralja Fridriha Velikog uspešnog vojkovođe, reformatora i zaštitnika umetnosti, koji je na pruskom prestolu bio 46 godina. Sa svojim divnim parkovima i raskošnim dvorcima Sansusi i Sesilienhof u kojima su do 1918. boravili poslednji nemački carevi iz dinastije Hoencolern, proglašen je delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a.

 1. DAN
Polazak iz Užica, Požege, Čačka, Kragujevca, Beograda i Novog Sada u podnevnim/popodnevnim satima. Noćna vožnja preko Mađarske, Slovačke i Češke… Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2.DAN 
Dolazak u Berlin u popodnevnim časovima. Panoramski obilazak grada uz razgledanje njegovih najvažnijih delova: Letnja palata kraljice Sofije, zgrada Nemačke opere, crkva cara Vilhelma, glavna trgovačka ulica Kurfurstendam, spomenik boginji pobede – Zlatna Elza, Nemački parlament (u zgradi nekadašnjeg Rajhstaga), Brandenburška kapija, istorijska ulica „Unter den Linden”, spomenik Fridrihu Velikom, ostaci Berlinskog zida, trg Aleksander, „Checkpoint Charlie”, Trg Potsdam… Smeštaj u hotel. Noćenje.
3.DAN
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili celodnevni fakultativni izlet u unutrašnjost pokrajine Brandenburg. Polazak na izlet u 9h, povratak sa izleta u hotel do 20h. Putovanje do prelepog grada MAGDEBURGA na reci Labi. Po dolasku, sledi obilazak grada: Katedrala Sv. Mauricijusa i Sv. Katarine, Zelena citadela - pozno delo umetnika i arhitekte Fridenrajha Hundertvasera,… Slobodno vreme za uživanje u sjajnoj atmosferi i šoping. Odlazak do interesantnog gradića BRANDENBURG na reci Havel kojeg su osnovali Sloveni u 6. veku. Grad gotike poseduje izuzetno zanimljivo gradsko jezgro sa prelepim crkvama poput katedralne crkve, crkve Sv. Katarine, itd. Nakon obilaska grada, sledi slobodno vreme za uživanje u sjajnoj atmosferi. Povratak u hotel do 20h. Noćenje.
 4. DAN  
Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet. Polazak na izlet u 9h, povratak sa izleta do 20h. Poseta carskom POTSDAMU. Po dolasku, razgledanje grada bez ulaznica: Brandenburška kapija, ruski kvart Aleksandrovka sa crkvom Aleksandar Nevski, Holandski kvart (18. vek) zidan za holandske zanatlije, švajcarske kuće, Sansusi – čuveni letnjikovac Fridriha Velikog, Nova palata, zatim palata Sesilienhof u kojoj je održana Potsdamska konferencija (susret Čerčila, Staljina i Trumana, jula 1945.), granični prelaz do 1989. na mostu Glinke na reci Havel gde su obavljane razmene špijuna Slobodno vreme za posete palatama (individualno). Nastavak putovanja do prelepog malog gradića LIBENAU kojeg je čuveni poeta Teodor Fontane nazvao „tajna prestonica Nemačke“. Gradić se nalazi u sred UNESCO-ove zaštićene biosfere Šprevald. Najinteresantnije mesto u gradu je njegova mala marina na reci Špreji sa drvenim brodićima, kao i stari srednjovekovni zamak u centralnom delu grada. Slobodno vreme za uživanje. Povratak u hotel do 20h. Noćenje.
5. DAN 
Doručak.
Odjava iz hotela do 9h. Transfer do centra grada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Preporuka: Pet muzeja smeštenih na ostrvu na reci Špreji, nazvanom „Museumsinsel“ ili Muzejsko ostrvo: Stari muzej, Stara nacionalna galerija, Bode muzej, Novi muzej i Pergamon muzej (veličanstveni oltar i friz iz Pergamona datiraju iz 2. veka p.n.e. i predstavljaju jednu od najznačajnijih zaostavština klasične antike). Polazak ka Srbiji u 20h. Noćna vožnja sa kraćim odmorima kroz Nemačku, Češku, Slovačku i Mađarsku.
6. DAN  
Povratak u popodnevnim/večernjim časovima. Kraj putovanja.

 ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja
(redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

 

CENA ARANŽMANA:

 219€ po osobi - redovna cena

199€ po osobi - specijalna ponuda*
*do popune mesta

 CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
* prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)

* 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u regiji Berlina
* smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe (1/2+1 sobe su sa pomoćnim ležajem koji je manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
* usluge profesionalnog turističkog vodiča
* obilaske Berlina prema programu organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

* Sve druge nepomenute usluge
* Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
* Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 €
* Doplatu za jednokrevetnu sobu: 65 €
* Doplatu za dodatno sedište u autobusu: 100 €

DOPLATA ZA POLAZAK IZ ČAČKA, KRAGUJEVCA I MESTA DUŽ AUTOPUTA KA BEOGRADU
IZNOSI  15 € - BROJ MESTA OGRANIČEN !

+ PAKET IZLETA za uplatu u agenciji samo  80€ 60€ po osobi
 CENA PAKETA UKLJUČUJE:
• Magdeburg-Brandenburg – 45 €
• Potsdam (bez ulaznica) - Libenau – 35 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i  plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa  su:
• 
Magdeburg-Brandenburg – 45 €

• Potsdam (bez ulaznica) - Libenau – 35 €

 


USLOVI PLAĆANJA:
Plaćanje sevršiu dinarskoj protivvrednosti po kursu UNICREDIT BANKE za efektivu na dan uplate. 

 • Gotovinski: rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Platnim i kreditnim karticama: VISA, MASTER, MAESTRO i DINA
 • Predračunom izdatim od strane TA EVRO-TURS.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2019.

 

NAPOMENE:

 • PUTNIK JE U OBAVEZI DA ISPLATI ARANŽMAN 15 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA!
 • PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI ORGANIZATORU PUTOVANJA SVE TRAŽENE PODATKE, UKLJUČUJUĆI I BROJ PASOŠA! UKOLIKO PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA NIJE OSTAVLJEN BROJ PASOŠA, ROK ZA DOSTAVU BROJA PASOŠA JE 24 SATA!!!
 • TAČNO VREME POLASKA I MESTO POLASKA BIĆE POZNATI ISKLJUČIVO JEDAN DAN PRE PUTOVANJA I BIĆE OBJAVLJENI NA WEB STRANICI ORGANIZATORA www.fantast.rs
 • MESTA ZA SEDENJE U AUTOBUSU SE ODREĐUJU ISKLJUČIVO PUTEM SLEDEĆIH KRITERIJUMA: DATUM PRIJAVE / ČLANSTVO U LOYALTY PROGRAMU FANTASTA / DOPLATNI KRITERIJUMI (II i III red 15 € po osobi / IV i V red 10 € po osobi / nasumično biranje sedišta 7 € po osobi). RASPORED SEDENJA SE OBJAVLJUJE JEDAN DAN PRE PUTOVANJA NA WEB STRANICI ORGANIZATORA www.fantast.rs . BILO KAKVA USMENA OBEĆANJA, BEZ IZVRŠENE DOPLATE ZA SEDIŠTA, NE UZIMAJU SE U RAZMATRANJE!
 • ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA!

 

OPIS HOTELA: tačno ime hotela biće poznato 7 dana pre putovanja

Hotel Wyndham Garden Hennigsdorf Berlin 3***, Berlin ili sličan

https://www.wyndhamhotels.com/en-uk/wyndham-garden/hennigsdorf-germany/wyndham-garden-hennigsdorf-berlin/overview

Hotel se nalazi u berlinskom predgrađu Heningsdorf, oko 25 km udaljen od istorijskog centra Berlina, i na odličnoj poziciji kraj autoputa kojim se za svega 20-tak minuta stiže u centar grada. Pripada jednoj od najvećih hotelskih grupacija u Nemačkoj „Wyndham“ i poseduje standardizovan sadržaj. Hotel raspolaže sa sledećim sadržajima: recepcija otvorena 24 sata, info pult, lobi sa dnevnim boravkom, WiFi konekcija, sale za seminare, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka,… Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, telefon, klima uređaj, centralni grejni sistem.

 

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE NA WEB SAJTU: www.fantast.rs
(Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

 

Turistička agencija „EVRO – TURS“ je posrednik u prodaji aranžmana

Organizator putovanja FANTAST TOURIST D.O.O.
Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300059948 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. 

Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.

Cenovnik broj 1 od 06.08.2018.

 

    

 


Informacije
 • Današnji kurs

  1 EVRO =120,75 din

  Specijalizovani sajt

  Katalog leto 2019

  KORISNI LINKOVI

Newsletter lista
Preporučujemo