DVORCI BAVARSKE

Gradovi Evrope 2018

MINHEN-NIMFENBURG-NOJŠVANŠTAJN-LINDERHOF-SALCBURG-BUDIMPEŠTA

 

5 DANA / 2 NOĆENJA (AUTOBUSOM)

 

TERMIN POLASKA: 20.05. - 27.05.2018.

 

MINHEN – bavarska „ metropola sa dušom“. Jedan od najlepših gradova Nemačke, kulturni i boemski centar, grad brojnih istorijskih spomenika koji pričaju o vekovnim vladarima Bavarske iz dinastije Vitelsbah, ali i grad remek dela moderne tehnologije i arhitekture, poput čuvene Alians-Arene. Minhen je svetski centar sajamskih priredbi, grad pivnica i Oktoberfesta - što posetioce obavezuje da osete tipičnu bavarsku atmosferu uz sveže točeno pivo i kolenice.

DVORCI BAVARSKE – Ekscentričnom bavarskom kralju Ludvigu II pošlo je za rukom da, osam vekova sticano državno i porodično bogatstvo dinastije Vitelsbah potroši za kratko vreme, podižući svoje dvorce iz snova: Noešvanštajn, Linderhof, Herenkimze. Zbog njihove izgradnje, koja je državu dovela do bankrotstva, kralj je proglašen neuračunljivim i zatočen. Paradoksalno danas ovi „dvorci iz bajke“ kroz posete miliona turista, vraćaju državi njen ulog.

SALCBURG je četvrti po veličini grad u Austriji smešten u središnjem delu države. U podnožju Alpa na reci Salcah ušuškan je jedan od najbajkovitijih gradova na svetu. Smešten je na severozapadu zemlje, u pokrajini Salzburg,svega 15km udaljen od granice sa Nemačkom predtavlja živopisan spoj prirode, kulture i arhitekture. Od 1997. godine staro gradsko jezgro grada na listi je zaštićene svetske kulturne baštine Uneska.

BUDIMPEŠTA je glavni grad Mađarske. Biser Dunava! Grad nastao 1873.godine spajanjem dva manja grada, ravničarskog Pešte i Budima smeštenog na uzbrdici. Moćni Dunav svojim tokom naprosto nežno spaja, a ne razdvaja ova dva dela grada. Slavna prošlost ovog grada vidljiva je svuda po gradu. Na budimskoj strani grada smestio se i kompleks Buda Dvora, unutar kojeg se nalazi i Kraljevska palata, s kojeg se pruža prelep pogled na grad. Takodje, tu su i Matijaš crkva-krunsko mesto, kao i Ribarski bastion-prelepi objekt sa sedam belih tornjeva koji simboliziraju sedam madjarskih plemana osnivača nacije i države. Put preko Dunava vodi preko jednog od simbola grada, najstarijeg mosta u gradu, prelepog Lančanog mosta.

 

PROGRAM PUTOVANJA:


1.dan
Nedelja
20.05.

BEOGRAD

Polazak grupe iz Beograda u 19:00 časova (tačno mesto polaska biće naknadno saopšteno). Noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Nemačku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti. 2.dan
Ponedeljak
21.05.

MINHENDVORAC NIMFENBURG

U prepodnevnim časovima dolazak u Minhen i odlazak na razgledanje glavnog grada nemačke pokrajine Bavarska: Dvorac Nimfenburg - letnja rezidencija dinastije Vitelsbah, rezidencija Maksimilianeum, Nacionalna opera i pozorište, galerija nove i stare Pinakoteke, centar grada sa Marienplacom, pijaca Viktualienmarkt. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme.  Noćenje.


3. dan 
Utorak
22.05.

MINHEN

Doručak. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti u Minhenu. Povratak u hotel. Noćenje.  

 4. dan
Sreda
23.05.

MINHEN – NOJŠVANŠTAJN (100 km) –LINDERHOF (50 km) – SALCBURG, AUSTRIJA  (200 km)

Doručak. Napuštanje hotela iodlazak do dvorca Nojšvanštajn, koji je podignut na nepristupačnoj litici u stilu staronemačkih viteških zamkova. Inspirisao je Volta Diznija na izradu prepoznatljive “špice” za brojne crtane filmove. Sledi nastavak putovanja do dvorca Linderhof, palate bavarskog kralja Ludviga II (druga polovina XIX veka). Prvobitno je izgrađen za potrebe lova a za Ludvigovog oca Maksimilijana II, kasnije ga je Ludvig II preuredio, u skladu sa svojim ukusom za ekscentričnost i pozlatio njegove odaje. Nastavak putovanja prema Salcburgu. Dnevna vožnja kroz Nemačku i Austriju. U večernjim časovima dolazak grupe u Salcburg. Smeštaj u hotel. Noćenje.5 dan
Četvrtak
24.05.

SALCBURG BUDIMPEŠTA, MAĐARSKA (560 km)

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak grupe u obilazak Mocartovog rodnog mesta i jednog od najlepših gradova srednje Evrope: Katedrala, Nadbiskupska palata, Mocartova rodna kuća, raskošni park Mirabel sa veličanstvenim pogledom na palatu. Slobodno vreme za šetnju, šoping i individualne aktivnosti u Salcburgu sve do kasnih večernjih časova kada je predviđen polazak polazak grupe ka Budimpešti. Noćna vožnja kroz Austriju i Mađarsku sa usputnim pauzama radi odmora. 


6.dan
Petak
25.05.

BUDIMPEŠTA, MAĐARSKA

Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim časovima. Panoramski obilazak mađarske prestonice: Trg Heroja, Opera, Andraši bulevar, crkva Matije Korvina, Parlament (nije predviđena grupna poseta), Budimski dvorac (Kraljevska palata), Ribarska kula, Citadela.... Smeštaj u hotel. Nakon odmora slobodno vreme za individualne aktivnosti u Budimpešti.  Šetnja Vaci ulicom, Srpskom ulicom i odlazak do Srpske crkve. Slobodno vreme za šoping.  Povratak u hotel. Noćenje. 


7. dan 
Subota
26.05.

BUDIMPEŠTA  –  SENTANDREJA  – BUDIMPEŠTA (40 km)- BEOGRAD (400 km)

Doručak. Napuštanje hotela i odlazak grupe za Sentandreju. Po dolasku obilazak Sentandreje: Trg Vuka Karadžića, Požarevačka crkva, rodna kuća Jaše Ignjatovića, Blagoveštanska crkva, Beogradska crkva. U poslepodnevnim časovima povratak u Budimpeštu. Slobodno vreme u glavnom gradu sve do kasnih večernjih časova kada je predviđen polazak grupe za Beograd. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Srbiju sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. 

 8. dan 
Nedelja
27.05.

BEOGRAD, SRBIJA
U  jutarnjim časovima dolazak grupe u Beograd. KRAJ PROGRAMA. 

Agencija zadržava pravo da usled nepredvidjenih situacija promeni redosled programa.

Plaćanje se vrši u dinarima prema prodajnom kursu AIK BANKE za devize na dan uplate.

TERMIN BORAVKA

CENA PO OSOBI

20.05. - 27.05.2018.

295€

ARANŽMAN  OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja.
 • MINHEN smeštaj u 1/2 sobama u hotelu sa 4* u Minhenu, na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto).
  SALCBURG - smeštaj u 1/2  sobama u hotelu sa 3* u Salcburgu, na bazi 1 noćenja sa doručkom (švedski sto).
  BUDIMPEŠTA - smeštaj u 1/2  sobama u hotelu sa 3* u Budimpešti, na bazi 1 noćenja sa doručkom (švedski sto).
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
 • Usluge vodiča prema programu.
 • Razgledanje Minhena, Salcburga i Budimpešte. 
 • Troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN  NE OBUHVATA :

 • Doplatu za 1/1 sobu – 120 € (za sve vreme boravka).
 • Ulaznice  za dvorce Nojšvanštajn i Linderhof – tačan iznos ulaznica za 2018 godinu biće poznat naknadno.
 • Individualne troškove putnika.

Hotel u Minhenu 4*  - nalazi se u širem delu grada, na 15 minuta vožnje gradskim prevozom do trga Marienplatz u Minhenu. Poseduje moderno uređene komforne standardne sobe opremljene fenom, TV-om, telefonom i klima uređajem.

Hotel u Salcburgu 3* - nalazi se u širem centru Salcburga. Hotel poseduje moderne standardne sobe. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon.

Hotel u Budimpešti 3* -  nalazi se u širem centru Budimpešte. U blizini hotela nalaze se dva poznata šoping centra. Hotel ima restoran, bar i parking.  Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon.

Tačan naziv hotela biće poznat mesec dana pre puta.

USLOVI  PLAĆANJA :
Gotovinom -
30% prilikom rezervacije, ostatak do 21 dan pre puta.
Karticom - isti uslovi kao gotovina.
Čekovima građana 
(bez uvećanja) -  I  rata - 50 € prilikom prijave,   a najkasnije do 15.02.2017;  II rata - 50 € do 15.03.2018;   III rata - 50 € do 15.04.2018;   IV rata - 50 € do 15.05.2018;  V rata - 50 € do 15.06.2018;   VI rata - 45 € do 15.07.2018. 
Virmanom: izdatim od strane EVRO-TURS-a, isti uslovi kao gotovina.

Plaćanje se vrši  isključivo  u  dinarima  prema  prodajnom  kursu za devize AIK BANKE AD na dan  uplate!

 ROK ZA PRIJAVU JE DO 15.02.2018.

Organizator putovanja je Turistička agencijaEVRO – TURS“ , licenca licenca OTP br. 14/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 35 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.