GRADAC - VALJEVSKI BISER

Moja Srbija » Izleti i obilasci

GRADAC – VALJEVSKI BISER

JEDNODNEVNI PLANINARSKO – PEŠAČKI IZLET

AUTOBUSOM 11.05.2019.

BEOGRAD – LELIĆ – ĆELIJE – BEOGRAD 

 

Kanjon reke Gradac je jedan od najlepših  izleta  u  Srbiji za sve ljubitelje prirode, istorije i duhovnosti, kao  i tradicionalne srpske kuhinje i gostoprimstva. Dugi niz godina je bio malo poznat široj javnosti, ali ga u poslednje vreme posećuje i sve veći broj stranaca.  Zbog svoje lepote i raznolikosti, bogatog biljnog i životinjskog sveta, kao i značajnih manastira, kanjon reke Gradac spada u najiteresantnija izletišta u ovom delu Srbije. Zbog čega je to tako, imaćete priliku da se uverite na izletu koji organizujemo. 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak grupe je u 7 časova sa dogovorenog mesta.
Vozimo se putem prema Valjevu do etno domaćinstva Kumova vodenica, gde možete kupiti domaće brašno, popiti domaći sok, kafu i rakiju.

Dalje nastavljamo prema Valjevu i manastiru Lelić, koji je zadužbina Svetog vladike Nikolaja Velimirovića, po mnogima najvećeg prosvetitelja Srba posle Svetoga Save. U manastiru ćemo se upoznati sa njegovim životom i delima i posetiti Crkvu i muzej.

Nakon toga, odlazimo do mesta Ćelije, gde napuštamo autobus i krećemo na pešačenje. Spuštamo se niz stepenice prema reci Gradac, pored koje ćemo uživatu u laganoj šetnji i čarima ovog pravog bisera Valjevskog kraja i čitave Srbije.

Gradac se smatra jednom od najčistijih reka u Srbiji, što potvrđuje prisustvo pastrmke potočarke, te je on ujedno i raj za ribolovce.

Našu šetnju nastavljamo do brvnare i vodenice Ekološkog društva Gradac, gde ćemo se odmarati i uživati na livadi pored same reke. U povratku ćemo posetiti etno domaćinstvo “Skok po skok”, gde se možete osvežiti i ručati.

Sledi poseta obližnjem manastiru Ćelije u kome je živeo i upokojio se Prepodobni ava Justin Popović. Ovde ćemo čuti nekoliko zanimljivih priča vezanih za sam manastir i njegov život. Nakon toga se vraćamo u autobus, istim stepenicama kojima smo sišli, ali sada uzbrdo.

Ova pešačka tura je dugačka 8 km i nije kondiciono zahtevna, osim uspona stepenicama gde ćemo praviti češće pauze i odmarati na klupama pored puta.

Povratak za Beograd je planiran do 22 časa.

 

 CENA PO OSOBI: 1.500, 00 dinara

 

 

CENA OBUHVATA:

- Prevoz autobusom turističke klase na relacijama iz programa.

- Obilaske prema programu.

- Usluge vodiča grupe.

- Troškove organizacije putovanja.

 

CENA NE OBUHVATA:

- Individualne troškove putnika.

 

 

Aranžman je rađen na bazi minimum 40 putnika.

 

Rok za izjašnjavanje je 09.05.2019.

 

 

 

NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje na II rate.
Prva rata prilikom prijave; druga rata do 09.05.2019.

 


Organizator putovanja je turistička agencija „EVRO – TURS“ (licenca OTP 14/2010).

 

Uz ovaj program važe Opšti Uslovi Putovanja turističke agencije „EVRO TURS“ usklađeni sa JUTA standardom. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja i redosledu pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti.