LJUBLJANA I MILANO

Gradovi Evrope 2019

LJUBLJANA I MILANO

BEOGRAD – LJUBLJANA – MILANO – JEZERO KOMO – BEOGRAD

19.05. – 25.05.2019. (7 DANA / 4 NOĆENJA)

LJUBLJANA - Evropska zelena metropola je grad sa zelenom dušom. Grad koji ima odlično očuvane zelene površine kako u centru tako i na obodima grada. Grad koji nudi iskustva koja ne možete doživeti nigde drugde. Istražite ovaj živopisni grad na bicikli koja je jedno od glavnih prevoznih sredstava u ovom prelepom gradu ili kako ga još nazivaju gradom kulture. Ljubljana ima koren reči ljubav u svom imenu što mnogo govori o njoj, možete se zaljubiti na prvi pogled u ovaj grad. Duša ovog grada je reka Ljubljanica iznad koje se nadvijaju slikoviti mostovi.

MILANO
- drugi po veličini grad u Italiji, glavni je grad regije Lombardije. Za Milano se smatra da je privredni, modni i medijski centar Italije. Katedrala, svojom gotičkom arhitekturom privlači turiste iz celog sveta. Posetite prelepe trgove, živopisne restorane i najmodernije radnje visoke mode.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 1.DAN
Nedelja
19.05.2019.
BEOGRAD - LJUBLJANA, SLOVENIJA
Polazak grupe iz Beograda u 08:00 časova Dnevna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. Dolazak u Ljubljanu u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
 2.DAN
Ponedeljak
20.05.2019.
LJUBLJANA - MILANO
Doručak. Odlazak u posetu jednoj od renomiranih bolnica u Ljubljani. Obilazak bolnice uz predviđena predavanja stručnjaka ove ustanove. Nakon posete sledi pešački obilazak slovenačke prestonice: istorijski deo grada, gradska većnica, prelazak preko trostrukog mosta, Mesni trg, Zmajski most, Trg republike, tvrdjava (ulaznica se plaća na licu mesta).. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti u Ljubljani sve do kasnih večernjih časova kada je predviđen polazak grupe za Milano. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Italiju sa usputnim pauzama radi odmora. 
 3.DAN
Utorak
21.05.2019.
MILANO
U ranim prepodnevnim časovima dolazak grupe u Milano. Panoramsko razgledanje “grada mode”: najveća gotička katedrala Italije na prelepom Trgu Duomo, Galerija Vitorio Emanuele, Milanska skala… Smeštaj u hotel. Nakon odmora slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.
 4.DAN
Sreda
22.05.2019.
MILANO
Doručak.  Odlazak u posetu jednoj od renomiranih bolnica u Milanu. Obilazak bolnice uz predviđena predavanja stručnjaka ove ustanove.
Nakon obilaska bolnice sledi pešački obilazak Milana, prestonicena regije Lomabardija: poseta zamku Sforcesko, jednoj od najvećih tvrđava Evrope, park Sempione i kapija Mira, šetnja kroz čuveni kvart mode i ulicu Montenapoleone… Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje. 
 5.DAN
Četvrtak
23.05.2019.
MILANO - JEZERO KOMO - MILANO
Doručak.
 Nakon doručka odlazak grupe do jezera Komo. Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mesta u Italiji... Po dolasku na jezero slobodno vreme za šetnju i relaksaciju uz mogućnost fakultativne vožnje brodom po ovom prelepom italijanskom jezeru. Slobodno vreme za uživanje u prelepom okruženju jezera Komo do kasnih popodnevnih časova kada je predviđen povratak grupe za Milano. Noćenje.
 6.DAN
Petak
24.05.2019.
MILANO - SERAVALLE SCRIVIA - BEOGRAD
Doručak.
Nakon doručka odlazak grupe u mesto Seravalle Scrivia i poseta najvećem outlet tržnom centru na Apeninskom poluostrvu. Slobodno vreme za šoping, šetnju i individualne aktivnosti do večernjih časova kada je predviđen polazak grupe za Beograd. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju sa usputnim pauzama radi odmora. 
 7.DAN
Subota
25.05.2019. 
BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. KRAJ PROGRAMA.

Agencija zadržava pravo da usled nepredviđenih situacija promeni redosled programa.

CENA PO OSOBI: 320 €
plaćanje se vrši po prodajnom kursu za devize AIK Banke na dan uplate.

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja.
 • MILANO - smeštaj u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu sa 3* u Milanu, na bazi 3 noćenja sa doručkom    (švedski sto).
 • LJUBLJANA - smeštaj u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu sa 4* u Ljubljani, na bazi 1 noćenja sa doručkom (švedski sto).
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
 • Usluge vodiča-pratioca grupe prema programu.
 • Uslugu lokalnog vodiča u Milanu.
 • Razgledanje Ljubljane, Milana i jezera Komo.  
 • Usluge prevodioca tokom posete zdravstvenoj ustanovi koja se obilazi.
 • Troškove organizacije putovanja.


ARANŽMAN NE OBUHVATA :

 • Fakultativne izlete i ulaznice: ulaznica za ljubljansku tvrđavu - 8€, vožnja brodom jezerom Komo - 20€.
 • Doplatu za 1/1 sobu koja iznosi 120€ za sve vreme putovanja.
 • Individualne troškove putnika.

 

HOTELI: Smeštaj je u hotelu sa 3* na periferiji Milana i u hotelu sa 4* u Ljubljani van centra grada.

Ljubljana – AUSTRIA TREND LJUBLJANA 4*   (https://bit.ly/2zgu1Dy) ili sličan.Nalazi se u okolini ljubljanskog Sajma. Ovaj novi i moderni hotel ima klimatizovane prostrane i elegantne sobe koje poseduju mini-bar, flat-screen TV sa kablovskim kanalima, sef i radni sto. Pored toga sadrže sopstveno kupatilo sa kadom ili tušem. Bežični internet dostupan je u celom objektu. U sklopu hotela nalaze se spa i velnes centar i restoran.

Milano – MILANORE HOTEL 3* ( https://bit.ly/2qjln2L ) ili sličan. Nalazi se na periferiji Milana u naselju Činizelo Balzamo. Gradskom železnicom brzo se stiže do strogog centra Milana. Hotel poseduje komforne standardne sobe opremljene LCD TV-om, klimom, telefonom i Wi-Fi internetom. Sve sobe imaju kupatilo sa fenom za kosu. U blizini hotela nalazi se bolnički centar Multimedica.


NAČIN PLAĆANJA:
Plaćanje se vrši u dinarskoj protivrednosti prema prodajnom kursu za devize na dan uplate. 

1.   30% prilikom rezervacije,a ostatak najkasnije do 15 dana pre putovanja.

2.   Na 5 jednakih mesečnih rata po 64€: I rata - prilikom rezervacije, a najkasnije do 15.02.2019.; II rata - do 15.03.2019.; III rata - do 15.04.2019.; IV rata - do 15.05.2019.; V rata - do 15.06.2019.

3.   30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4  mesečne rate čekovima građana (svakog 15. u mesecu a najkasnije do 15.06.2019.

4.  Platnim karticama(Visa,Dina,Master,Maestro).

5.  Predračunom izdatim od strane T.A. Evro-Turs.

 

Aranžman je rađen na bazi minimum 35 plaćenih putnika. 
U slučaju poremećaja na monetarnom tržištu ili drugih neplaniranih troškova u zemljama EU, što bi izazvalo promenu cene prevoza pre realizacije aranžmana, agencija zadržava pravo na korekciju cene.

 Organizator putovanja je turistička agencija “EVRO – TURS”.