MOSKVA I SANKT PETERSBURG - Evro Turs Turistička Agencija Beograd

MOSKVA I SANKT PETERSBURG

Gradovi Evrope 2018

MOSKVA I SANKT PETERSBURG

avionom –  7 dana / 5 noći   

16.09. – 22.09.2018.

 ROK ZA PRIJAVU I UPLATU REZERVACIJE JE DO 14.02.2018. GODINE

Moskva je jedan od najstarijih gradova u Evropi. Prvi put se pominje 1147. godine, a od petnaestog veka postaje prestonica ruske države. Taj status Moskva je imala do 1712. kada se glavni grad seli u Sankt Peterburg. Značaj grada nije opadao, a Moskva je postala centar brojnih značajnih događaja za ruski narod. Dvadesetih godina prošlog veka Moskva je postala glavni grad Sovjetskog Saveza i od tada nije gubila taj status. Danas je ovo moderna svetska metropola, centar ruske države, kulture, ekonomije, sporta.  Brojni kulturno - istorijski spomenici potvrđuju značaj ovog prelepog grada.

Sankt Peterburg je osnovao Petar Veliki 1703. godine, kako bi bio njegov prozor u Evropu, odnosno da osigura rusko prisustvo na Baltiku. Ovo je grad koji je oduvek bio kulturna prestonica Rusije, grad Čajkovskog i Dostojevskog, grad gde je Petar Veliki započeo modernizaciju Rusije,carski grad preko dvesta godina, grad odakle je krenula Oktobarska revolucija koja je prethodila komunističkom dobu. Za razliku od Moskve, arhitektura centra grada, koja se sastoji većinom od baroknih i neoklasičnih zdanja 18. i 19. veka, uglavnom je sačuvana, iako je određeni broj zgrada porušen tokom II svetskog rata. Od 1991.godine, istorijski centar Sankt Peterburga sa pripadajućom okolinom uvršteni su na popis mesta Svetske baštine Uneska.

 PROGRAM PUTOVANJA:

 

 

1. dan Nedelja 16.septembar 2018. 

BEOGRAD - MOSKVA (KREMLJ).
Sastanak putnika kod INFO PULTA, pored šaltera za check-in na aerodromu “Nikola Tesla” u 04.30 sati. Let za Moskvu (JU 650) u 06.30 sati.Sletanje na aerodrom u  Moskvi u 10.45.Panoramsko razgledanje grada autobusom: Crveni trg - srce Moskve, i ujedno početna lokacija za obilazak grada, Lenjinov mauzolej, crkva Svetog Vasilija i jedan od zidova tvrđave Kremlj. Crveni trg je jedna od najzanimljivijih turističkih lokacija u Moskvi. Lenjinov mauzolej čuva telo čuvenog sovjetskog revolucionara Vladimira Iliča Lenjina. Crkva Svetog Vasilija je zadužbina ruskog cara Ivana Groznog, Boljšoj teatar, Gorki park je idealno mesto za beg od gradske buke. U njemu se nalaze brojne turističke atrakcije koje svakako vredi obići. Fakultativni izlet za Kremlj - najznačajnije obeležje Moskve:  dvorac Terem, Granovita palata, Uspenska crkva, crkva Svetog Mihaila, Mauzolej careva,  kula Spaskaja, jedna od najlepših u čitavoj Moskvi. Kremlj se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine.  Smeštaj u hotel.Noćenje.


2. dan Ponedeljak 17.septembar 2018.

MOSKVA - SERGEJEV POSAD – MOSKVA .
Doručak. Slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet za Sergejev Posad, jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastira, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti i biser drevnoruske umetnosti i arhitekture. Sergejev Posad  je  i grad u Rusiji, 70 km severoistočno od Moskve, osnovan 1742. godine. Najveci deo istorijskog jezgra čini veliki manastir – Trojice Sergijeva lavra koji se nalazi od 1993. na Uneskovom popisu svetske kulturne baštine. Povratak u Moskvu. Slobodno vreme. Noćenje.  

3. dan
Utorak 18.septembar 2018.

MOSKVA –ST. PETERBURG.
Doručak.Napuštanje hotela. Slobodno vreme u glavnom gradu Ruske Federacije. Transfer do železničke stanice. U večernjim satima polazak voza za St.Peterburg. Noćna vožnja vozom – kušet kola sa 4 ležaja u kabini. 

 

4. dan
Sreda 19.septembar 2018.

ST.PETERBURG.
Dolazak u Sankt Petersburg.  Panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji stručnog vodiča. Sankt Peterburg je osnovao Petar Veliki, car naprednih shvatanja, i oduvek je bio kulturna prestonica Rusije, grad Čajkovskog i Dostojevskog, grad gde je započeta modernizacija Rusije, carski grad preko dvesta godina, grad odakle je krenula Oktobarska revolucija koja je prethodila komunističkom dobu. Smeštaj u hotel. Slobodno poslepodne u dogovoru sa vodičem. Noćenje.5. dan Četvrtak 20.septembar 2018.

ST.PETERSBURG – PUŠKIN (CARSKO SELO)  – PETERGOF – ST.PETERSBURG.
Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakulativni izlet u: Puškin - bivše carsko selo udaljeno 26 kilometara od St.Peterburga, mesto na kojem se nalazi Carsko selo, koje je ruski car Petar Veliki poklonio svojoj supruzi Katarini I . U Sovjetskoj eri mesto je dobilo ime po čuvenom ruskom pesniku Aleksandru Sergejeviču Puškinu koji je ovde studirao i živeo. Obilazak Katerininog dvorca - zimske rezidencije ruskih careva. Raskošna carska palata je izgradjena 1717. godine a najimpresivnija soba unutar palate je Ćilibarska soba koja je potpuno prekrivena ovim poludragim kamenom u raznovrsnim nijansama. Nastavak puta za Petergof, rusko selo udaljeno četrdesetak kilometara od St.Peterburga, gde se nalazi monumentalna, raskošna, očaravajuća palata Petra Velikog koju je po njegovim uputstvima, Jogan Fridrih Braunštejn, pruski majstor, projektovao. Ovo je velelepna građevina sa fontanama, carska rezidencija iz XVIII veka poznata kao „Ruski Versaj“ iz koga se pruža prekrasan pogled na more, neponovljivo arhitektonsko zdanje, živa je slika bogatstva i raskoši u kojoj su živeli ruski car i carica. Povratak za St. Peterburg. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Noćenje.6. dan
Petak 21.septembar 2018. 

ST.PETERSBURG – ERMITAŽ.
Doručak. Slobodno vreme. Sledi fakultativna poseta Ermitažu jednom od najvećih i najznačajnijih kulturno-istorijskih i umetničkih muzeja na svetu sa preko tri miliona eksponata. Najznačajnija zbirka ovog muzeja je zbirka zapadno- evropskog slikarstva sa delima: Mikelanđela Buonarotija, Leonarda da Vinčija, Rubensa, Rembranta, Vinseta van Goga, Anrija Matisa i drugih. Pored zbirki slikarstva muzej je poznat po svojoj arheološkoj zbirci, zbirci srednjovekovne evropske umetnosti, zbirci skulptura i primenjene umetnosti kao i i kolekcija ruske umetnosti svih epoha. Slobodno vreme za šetnju i indidvidualne aktivnosti. Noćenje.7. dan
Subota 22.septembar 2018.

ST.PETERSBURG - BEOGRAD.
Doručak. Napuštanje hotela do 10 časova. Slobodno vreme za šetnju gradom. Preporučujemo obilazak Starog hotela-Grand hotel Evropakoji je osnovan  1875. godine i ima veliki istorijski značaj. Tu je večerao Raspućin, Dostojevski je pisao u sobi na ćošku, a Čajkovski je proveo medeni mesec. Stari restoran-Palkin je jedan od najstarijih ruskih restorana i njegovo veliko otvaranje održano je 1874. godine. Imao je ukupno 25 sala za ručavanje, bilijar salu, mermernu fontanu i široko stepenište. Oko 18.30 časova transfer grupe do aerodroma. Let za Beograd (JU 675) u 21.30. Sletanje u Beograd u 23.15 sati. KRAJ PROGRAMA.


CENA PO OSOBI:  590€

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Avio kartu u ekonomskoj klasi  na relaciji Beograd – Moskva  (jutarnji let u odlasku), odnosno St.Petersburg -         Beograd (večernji let) u povratku -  let  AIR SERBIA

- Voznu  kartu na relaciji Moskva - St.Petersburg  (noćna vožnja – kušet kola sa 4 ležaja u kabini).

- Transfere u Moskvi na relaciji aerodrom – hotel/hotel – železnička stanica.

- Transfere u St. Peterburgu na relaciji železnička stanica – hotel / hotel – aerodrom.

- Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu  IBIS MOSCOW DYNAMO 3* u Moskvi.

- Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu NEPTUN 3* u St.Peterburgu.

- Panoramsko razgledanje St.Petersburga i Moskve.

- Usluge pratioca grupe i stručnog lokalnog vodiča u oba grada.

- Troškove organizacije putovanja.


CENA NE OBUHVATA:

- Prevoz do aerodroma Nikola Tesla i nazad.

- Aerodromske takse u iznosu od 129€ po osobi u trenutku pravljenja ponude. Cene avio taksi su  podložne promenama i plaćaju se u agenciji do 20 dana pre polaska.

- Putno zdravstveno osiguranje. Moguće je pribaviti ga posredstvom agencije po ceni od 900 din. za 7 dana (u trenutku dostavljanja ponude). Cena važi za osobe starosti od 18. do 70. god.

- Paket fakultativnih izleta – vezani paket poseta najznačajnijim turističkim atrakcijama (Muzej Ermitaž, dvorac i park Petergof, Carsko selo, Metro tura u Moskvi, Kremlj i oružana palata, Sergejev posad) – 250 evra po osobi. Cena obuhvata autobuski prevoz, uslugu vodiča i ulaznice na lokalitetima. Izjašnjavanje za fakultativu i plaćanje iste vrši se prilikom prijave za putovanje i rezervacije.

- Dodatne usluge koje nisu obuhvaćene cenom aranžmana.

- Individualni troškovi putnika.

 

NAČIN PLAĆANJA:Plaćanje aranžmana vrši se isklučivo u dinarskoj protivvrednosti, prema prodajnom kursu za devize Bance Intese AD na dan uplate.

Gotovinom– 30% prilikom rezervacije, ostatak do 21 dana pre polaska.

Platnim karticama (Visa, Master, Maestro, Dina) – isti uslovi kao gotovina.

Čekovima građana – 50% prilikom rezervacije, ostatak na 6 mesečnih rata. Čekovi se deponuju prilikom rezervacije.

Virmanom – izdatim od strane turističke agencije EVRO-TURS isti uslovi kao gotovina.

 

HOTELI:

Hotel u Moskvi - IBIS MOSCOW DYNAMO 3* (www.ibis.com/gb/hotel-6227-ibis-moscow-dynamo/index.shtml ) nalazi se u moskovskoj četvrti Horošovski, nedaleko od metro stanice Dinamo. Kremlj i Boljšoj teatar udaljeni su 4 stanice vožnje metroom. U blizini hotela je Petrovski park a nedaleko odatle i tržni centar Aviapark. U hotelu je obezbeđen besplatan bežični internet. Sve sobe su komforne i moderno uređene, klimatizovane i opremljene su LCD  TV-om, sefom i mini-frižiderom. Sobe imaju sopstveno kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu. Hotel poseduje restoran i bar.

 

Hotel u St.Petersburgu – NEPTUN 3* (www.neptun.spb.ru) nalazi se u centru Sankt Peterburga u blizini brojnih prodavnica i muzeja. Na 15 minuta hoda od hotela nalazi se poznata stanica metroa Puškinskaja. Hotel poseduje restoran, bar i spa centar sa velikim zatvorenim bazenom i saunom. Prostrane i lepo uređene sobe hotela Neptun poseduju TV sa satelitskim kanalima, mini-bar i radni sto. Svaka poseduje kupatilo sa tuš kabinom ili kadom i fenom za kosu. U hotelu je obezbeđen besplatan bežični internet.

 

KORISNE INFORMACIJE: U ovim oblastima Rusije vremenska razlika je plus dva časa u odnosu na Srbiju. Ruska valuta je rublja a trenutna vrednost rublje je oko 1€ = 69,06 RUB odnosno 1$ = 56,56 RUB. U Rusiji se plaća isključivo u rubljama! Preporučujemo da tokom boravka u Rusiji pijete samo flaširanu vodu.

 

ROK ZA PRIJAVU I UPLATU REZERVACIJE JE DO 14.02.2018. GODINE

 

NAPOMENE:

- Ukoliko se ne izvrši rezervacija do 14.02.2018. cena aranžmana  je podložna promeni.

- Cena je rađena na bazi minimum 15 plaćenih putnika.

- Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio karte prevoznika i trenutne raspoloživosti u trenutku pravljenja ponude.  Ukoliko u trenutku  rezervacije nema mesta prema osnovnoj tarifi, vrši se doplata po ceni sledeće raspoložive tarife što može usloviti promenu cene aranžmana! Svaka naknadna promena imena i ostalih podataka na rezervisanoj avio karti naplaćuje se prema važećoj tarifi avio prevoznika. U slučaju otkaza putovanja avio karta se ne refundira!

- U slučaju otkaza putovanja organizator koristi skalu otkaza ino partnera u Rusiji koja će biti poznata prilikom vršenja rezervacije smeštaja u hotelima.

- VAŽNO: U skladu sa uslovima ino-partnera cena aranžamana je važeća ukoliko se pasoški podaci (kopije pasoša) dostave Agenciji prilikom prijave i uplate rezervacije.

- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u kuju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.

- Organizator zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije pet dana pre polaska.

 

   

 

Organizator putovanja je turistička agencija “EVRO – TURS”.
Turistička agencija “EVRO – TURS” je član YUTA.