NOVI PAZAR-ŠOPING TURA

Moja Srbija » Izleti i obilasci

NOVI PAZAR

Grad dobre hrane, grad mladih i "dolina džinsa"

Beograd – Novi Pazar – Petrova Crkva – Đurđevi Stupovi – Beograd

JEDNODNEVNI IZLET-AUTOBUSOM

TERMIN: 26.09.2020. 

 

Okružen visovima Golije, Rogozne i Pešterske visoravni, Novi Pazar je lociran u istoimenoj kotlini i predstavlja kulturni, ekonomski i obrazovni centar Raške oblasti. Kao mesto susreta zapadne i istočne civilizacije, Novi Pazar je multietnički prostor koji danas čuva uspomenu na davna vremena. Varoš poznata po farmerkama, mantijama i pazarskom ćevapu, danas se diči time što je grad različitosti. Tu se, s jedne strane, još mogu videti stare kujundžijske radnje, pržionice kafe, pekare i špicare, prodavnice bombona i raznih grickalica... Može se prošetati Zlatnim sokačetom, punih zlatarskih radnji i jedinstvene ponude. Ono što pored svega izdvaja Novi Pazar od drugih gradova Evrope, jeste njegova mladost- statistički gledano to je najmlađi grad u Evropi. Prosečna starost Novopazaraca je 33 godine.

PROGRAM PUTOVANJA: 

Polazak grupe u 6.30 časova sa dogovorenog mesta. Dnevna vožnja autoputem Miloš Veliki i dalje Ibarskom magistralom pored Kraljeva i Raške, sa usputnim pauzama radi odmora. 

Do 10.30. časova dolazak grupe u Novi Pazar. Po dolasku poseta pazarskoj pijaci ili nekoj od mnogobrojnih prodavnica tekstila gde po povoljnim cenama možete kupiti odeću i obuću: trenerke, majice, jakne, patike, sve od teksasa... 

Sledi šetnja ovim multikulturnim gradom koji se nalazi na rekama Jošanici i Raškoj: stara čaršija, Hamam, gradska tvrđava. Slobodno vreme u popularnoj „čaršiji“ kako kažu Pazarci i uz to i prilika da probate lokalne specijalitete – ćevape kod Jonuza, mantije, baklave...

Poseta Petrovoj crkvi, najstarijem i jednom od najznačajnijih spomenika crkvene arhitekture u Srbiji. Kraj ove crkve su u srednjem veku održavani srpski državni sabori, u kojoj je Stefan Nemanja kršten po pravoslavnom obredu.

Nakon Petrove crkve odlazimo do manastira Đurđevi stupovi jednog od najstarijih srpskih manastira, koji je podigao Stefan Nemanja. Đurđevi stupovi su važan deo ne samo srpske već i svetske kulturne baštine i nalaze se pod zaštitom UNESCO-a. Već nekoliko godina uspešno ga obnavljaju vešti majstori, doćaravajući svu lepotu prošlog vremena. Manastir postoji već 845 godina i poslednjih 40 godina se obnavlja. 
Oko 18 časova polazak grupe za Beograd. Dolazak u Beograd predviđen je do 22 časova.

 CENA PO OSOBI: 2.450,00 DINARA

 

CENA UKLJUČUJE:

- Prevoz autobusom turističke klase prema relacijama iz programa.

- Usluge pratioca grupe.

- Troškove organizacije putovanja.

CENA NE UKLJUČUJE:

- Individualne troškove putnika.

 

NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje na 3 rate. Prva rata prilikom rezervacija u iznosu od 1.050,00 dinara, ostatak na dve jednake mesečne rate po 700 dinara.

 

Rok za prijavu je do popune mesta .

Minimalan broj za realizaciju je 25 plaćenih putnika.

  

Napomena: U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

  

Organizator putovanja je turistička agencija “EVRO – TURS” licenca OTP 21/2020 kategorije A25. Uz program važe Opšti uslovi putovanja organizatora uslađeni sa YUTA standardom.