OSTRVA EGINA I EVIA

Poklonička putovanja

POKLONIČKO PUTOVANJE - SVETINJE GRČKE: EGINA I EVIA

SOLUN – VASILIKI – TEMPI – EGINA – EVIA  – BEOGRAD
6 DANA / 3 NOĆENJA  AUTOBUSOM
11.04. - 16.04.2018

Duhovnik na putovanju je prostojerej-stavrofor dr.Dragomir Sando, sveštenik crkve Svetog Preobraženja Gospodnjeg na Vidikovcu. 

 PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN : BEOGRAD – SOLUN  (670 km)

Polazak iz Beograda u 21.00 čas sa dogovorenog mesta. Noćna vožnja kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti.

2. DAN : VASILIKI (670 km) – SUROTI (30 km) - KAMENA VURLA  (370 km)  

U jutarnjim satima  dolazak u okolinu Soluna. Poseta manastiru Svete Anastasije Uzorešiteljnice u mestu Vasiliki. Mošti Svete Anastasije čuvane su u manastiru sve do njihove krađe u aprilu 2012. godine. Sledi odlazak u Suroti i poseta manastiru Sv. Jovana Bogoslova u kome se nalaze mošti Sv. Arsenija Kapadokijskog i grob starca Pajsija Svetogorca. Nastavak putovanja sa usputnim obilaskom crkve i pećine sa lekovitim izvorom posvećenih Sv.Petki Trnovoj. U večernjim časovima dolazak grupe u Kamena Vurlu poznato turističko mesto na Egejskom moru koje se nalazi u blizini grada Lamije. Smeštaj u apartmanima. Noćenje.

3. DAN : KAMENA VURLA  –  PIREJ (190 km) – EGINA  (25km)

U jutarnjim časovima odlazak grupe za Kamarizu u hram posvećen Sv. Nektariju Eginskom i poseta grobu nedavno preminulog oca Nektarija Vitalisa, jednog od najpoznatijih duhovnika savremenog doba. Sledi poseta manastiru Sv. Pantokratora u okolini Atine u kojem se nalazi veliki broj moštiju svetaca, a zatim  i manastiru Sv. Jefrema (novomučenika i čudotvorca kome se treba moliti protiv nečastivih sila). Sledi odlazak za luku Pirej odakle, posle jednočasovne plovidbe trajektom, dolazimo na ostrvo EGINA. Odlazak u manastir Sv. Trojice, poklonjenje moštima Sv. Nektarija Eginskog – čudotvorca i iscelitelja. Prisustvovanje večernjoj službi. Noćenje u manastirskom konaku.

4. DAN : EGINA – PIREJ (25 km) –  PROKOPI, EVIA (130 km)– ROVIES, EVIA (50 km)

Prisustvovanje Svetoj Liturgiji u manastiru Sv. Trojice. Odlazak do manastira Sv. Ekatarine Sinajske i poklonjenje moštima mnogih svetitelja. Povratak u manastir Sv.Nektarija gde će biti odslužen moleban Sv.Nektariju za zdravlje i napredak.  Sledi poseta manastiru Sv. velikomučenika Mine u okolini Agia Marine, a zatim i manastiru Sv. Hristofora koji se nalazi u gradu Egini. Odlazak u luku, ukrcavanje na trajekt i polazak za Pirej.  Po dolasku u luku Pirej sledi nastavak puta za ostrvo EVIA, koje je povezano sa kopnom putem visećeg mosta. Odlazak do grada Prokopi gde se nalazi crkva Sv. Jovana Rusa i poklonjenje moštima ovog svetitelja. Poseta manastiru Svetog Davida Evijskog u okolini mesta Rovies i poklonjenje moštima ovog svetog čudotvorca iz XVI veka. Noćenje u manastirskom konaku. 

5. DAN :  EVIA –  BEOGRAD (1140 km)

Prisustvovanje svetoj liturgiji u manastiru Svetog Davida Evijskog. Sledi odlazak grupe trajektom od Agiokamposa do mesta Glifa. Nastavak puta za Beograd. Noćna vožnja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju sa usputnim pauzama radi odmora.

6. DAN :  BEOGRAD

Dolazak  u Beograd u ranim jutarnjim časovima.  KRAJ  PROGRAMA.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 180€
(plaćanje u dinarskoj protivvrednosti prema prodajnom kursu AIK banke za devize na dan uplate)

 

ARANŽMAN OBUHVATA:
- Prevoz autobusom turističke klase /audio, video, klima/ na relacijama navedenim u programu.
- Smeštaj na bazi 1 noćenja u apartmanima u Kamenoj Vurli.
- Smeštaj na bazi 1 noćenja u manastirskom konaku na Egini.
- Smeštaj na bazi 1 noćenja u manastirskom konaku na Eviji.
- Prevoz trajektom na relaciji Atina – Egina – Atina.
- Prevoz trajektom na relaciji Agiokampos (Evia) – Glifa (kopneni deo Grčke).
- Usluge pratioca grupe.
- Troškove organizacije putovanja.

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- Obroke.
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (moguće je pribaviti ga u agenciji).
- Individualne troškove putnika.

 ZBOG VELIKOG INTERSOVANJA ROK ZA PRIJAVU
JE PRODUŽEN DO POPUNE MESTA

NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti prema prodajnom kursu Jubanke AD za devize na 6 mesečnih rata deponovanim čekovima građana.

 

 

NAČIN PLAĆANjA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti prema prodajnom kursu Alfa banke za devize u 3 mesečne rate deponovanim čekovima građana

NAPOMENA: Ovo putovanje je pokloničko i u autobusu se slušaju isključivo duhovne pesme. Putovanje je sa blagoslovom duhovnika.

ARANŽMAN OBUHVATA:
- Prevoz autobusom turističke klase /audio, video, klima/ na relacijama navedenim u programu.
- Smeštaj na bazi 1 noćenja (bez doručka) u hotelu 2+* u Kamenoj Vurli.
- Smeštaj na bazi 1 noćenja u manastirskom konaku na Egini.
- Prevoz trajektom na relaciji Atina – Egina – Atina.
- Usluge pratioca grupe.
- Troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- Obroke.
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
- Individualne troškove putnika.

- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…).

SMEŠTAJ:
U Kamena Vurli je smeštaj u hotelu sa 2+* u samom mestu u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama. Hotel je kategorisan prema lokalnoj kategorizaciji i poseduje restoran, a sve sobe VC/kupatilo. Dvokrevetne sobe mogu sadržati dva zasebna ležaja ili jedan francuski ležaj a trokrevetne sobe tri zasebna ležaja ili francuski ležaj i jedan zaseban ležaj. Usluga u hotelu je noćenje bez doručka. Na Egini je smeštaj u konaku manastira Svete Trojice u višekrevetnim spavaonicama. Spavaonice su podeljene na muške i ženske. 

- Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino validan je pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

Aranžman je rađen na bazi minimum 35 putnika.
Organizator putovanja je turistička agencija „EVRO – TURS“ (licenca OTP 14/2010).
Uz ovaj program važe Opšti Uslovi Putovanja turističke agencije „EVRO TURS“ usklađeni sa JUTA standardom.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. 


Informacije
Newsletter lista
Poslednje dodato