SARAJEVO - DAN DRŽAVNOSTI

Gradovi Evrope 2018/2019

SARAJEVO 3 dana / 2 noćenja

TITOV BUNKER KONJIC - MOSTAR - BOSANSKE PIRAMIDE

MAGIČNA BOSNA - dnevna vožnja autobusom

15.02 - 17.02.2019.

 

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni i ekonomski centar. Uz nekoliko nacionalnih i gradskih pozorišnih kuća, muzeja i kulturnih institucija, Sarajevo je i važno mesto na kulturnoj mapi ovog dela evropskog kontinenta. Olimpijski grad i grad kojeg nazivaju evropskim Jerusalimom. Duh zapada i istoka. Ljudi vrlo rado odlaze u ovaj grad, jer nudi jedinstvenu kulturnu baštinu. Čarobni grad u kojem ćete naučiti da malo zastanete, zaboravite na prebrzi tempo života, popijete i pojedete lagano, uživajući u kafi i sarajevskim ćevapima, pitama ispod sača, baklavama...

Mostar je smešten na obalama reke Neretve i najveći je grad u Hercegovini. Kroz centar grada se proteže kanjon Neretve, a sa gotovo svih strana je okružen prostranim dolinama. entralno mesto pripada Starom gradu i kamenom mestu, koji se i nalaze na listi UNESCO-ve kulturne baštine. Omeđen je planinama Velež i Prenj, a najpoznatija brda oko gradske kotline su: Hum, Brnovo Brdo, Galac, Orlovac, Planinica i Fortica. Pored Neretve, kroz Mostar teče i reka Radobolja.

Posetite grad Visoko, smešten samo 20-ak minuta od Sarajeva, gde se nalaze piramida Sunca i Meseca. Bosansku piramidu Sunca smatraju najvećom piramidom na svetu s visinom od vise od 220 metara. Ima pravilnu geometriju piramide s tri dobro očuvane stranice: severnom, istočnom i zapadnom. 

 
1.Dan
petak 15.02.2019.   

BEOGRAD - SARAJEVO

Polazak iz Beograda (sa dogovorenog mesta) u 05:30 h. Vožnja auto putem do rumske petlje i dalje prema Šapcu i Loznici. Ulazak u Bosnu na graničnom prelazu Trbušnica - Šepak. Vožnja prema Sarajevu preko Zvornika, Vlasenice, Han Pijeska i Sokolca. Dolazak u Sarajevo u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel i kratak odmor. U dogovoreno vreme polazak na turističko razgledanje grada. Obilazak grada obuhvata upoznavanje sa najznačajnijim objektima: Vjećnica, Inat kuća, Trg Sebilj, Baščaršija, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stari kujundžiluk, ulica Sarači, Gazi Husrev Begova džamija, Katedrala, Saborna crkva Rođenja Presvete Bogorodice, večni plamen, mostovi na Miljacki. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Prilika da se probaju autentični sarajevski ćevapi i kupe poslastice u slastičarnama. Smeštaj u hotel. Noćenje.2.Dan
subota 16.02.2019.    

SARAJEVO - KONJIC - MOSTAR - SARAJEVO 

Doručak. Posle doručka polazak iz hotela na fakultativni izlet u Konjic i Mostar. Najpre vožnja do Konjica (60 km). Nedaleko od Konjica, u dolini Neretve je napravljen tajni bunker koji je predstavljao najveću tajnu Titove Jugoslavije. Bunker je građen u periodu od 1953. do 1979. Pod kodnim nazivom D-0 ARK. Organizovani obilazak bunkera koji je građen u potpunoj tajnosti za Vrhovnu komandu i uži deo Predsedništva i Vlade Jugoslavije. Nakon obilaska bunkera nastavljamo vožnju ka Mostaru. Dolazak u Mostar - obilazak orijentalnog dela ovoga grada muzeja pod otvorenim nebom. Kriva čuprija, Hamam, Stari most, Kujundžiluk. Slobodno vreme u Mostaru za individualni obilazak, fotografisanje i ručak. U dogovoreno vreme povratak u Sarajevo. Noćenje.

 

 

 

 


3. dan
nedelja 17.02.2019.

SARAJEVO - VISOKO (PIRAMIDE) - BEOGRAD  

Doručak. Posle doručka napuštanje hotela i polazak iz Sarajeva. Vožnja auto putem ka Visokom (29 km). Dolazak u Visoko oko 09,00 h. Kompleks bosanskih piramida je najveći i najstariji svetski kompleks piramidalnih građevina. Sastoji se od Bosanske piramide Sunca (visinom od preko 270 metara znatno viša od Keopsove piramide), zatim piramide Meseca (visoke 190 metara), piramide Zmaja od 90 metara te uzvišenja Hrama Majke Zemlje i Piramida Ljubavi. Tri najveće piramide (Sunca, Meseca i Zmaja) formiraju pravilan jednakostraničan trougao međusobne udaljenosti vrhova od 2.170 metara. Nakon upoznavanja sa reljefom piramida odlazimo do Tunela Ravne. Sledi ulazak u kompleksnu mrežu prolaza, raskrsnica, prostorija i podzemni lavirint. U tunelima se susrećemo sa velikim kamenim monolitima koji, svaki za sebe, imaju blagotvornu moć na zdravlje i vitalne organe posetilaca. Posebno važna tačka je kod mega-keramičkog bloka K2 u lekovitoj prostoriji sa najvećom koncentracijom negativnih jona i „šumanove rezonance“ koja omogućava revitalizaciju organizma.. Cirkulacija vazduha u tunelima je izuzetna i postignuta je različitim visinama stropova te je time postignuta prirodna ventilacija tunela. To omogućava da se posetioci osećaju veoma prijatno u tunelima, nema klaustrofobije a organizam se, tokom boravka puni pozitivnom energijom. Koncentracija negativnih jona, koji čiste atmosferu od bakterija i virusa je nekoliko desetina puta viša od prosečne i to objašnjava blagotvoran uticaj tunela na ljudski organizam. Posle obilaska tunela kratko zadržavanje u parku sa velikim brojem meditacijskih tačaka i uz tačke čakri koje pomažu u relaksaciji organizma. Nakon toga sledi odlazak na severnu stranu piramide Sunca i obilazak lokaliteta na kome su otkopani veliki kameni blokovi od kojih je sagrađena piramida. Nakon obilaska povratak prema Sarajevu. Kratko zadržavanje u centru grada. U dogovoreno vreme polazak iz Sarajeva ka Beogradu. Ulazak u Srbiju na graničnom prelazu Šepak. Vožnja od Loznice preko Šapca ka auto putu. Dolazak u Beograd u kasnim noćnim časovima. Kraj programa.

 Agencija zadržava pravo da usled nepredvidjenih situacija promeni redosled programa.

 

CENA ARANŽMANA: 89€ PO OSOBI

SPECIJALNA PONUDA: 69€ PO OSOBI

SPECIJALNA PONUDA VAŽI ZA SVE REZERVACIJE I UPLATE DO 15.01.2019.

(plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate)

Mogućnost otplate u 3 rate.

 

CENA OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu  (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom).
 • Smeštaj u Sarajevu na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelima nivoa 3 ili 4 zvezdiceu 1/2  sobama.
 • Obilaske i turistička razgledanja prema programu.
 • Usluge licenciranog vodiča / pratioca grupe.
 • Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

 

CENA NE OBUHVATA: 

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
 • Fakultativne izlete (obavezna rezervacija u agenciji prilikom prijave)
  - Izlet u Konjic i Mostar, ulaznice u Titov bunker i lokalno vođenje u Mostaru - 50 KM (25 €)
  - Ulaznice i lokalno vođenje u Dolini piramida - 20 KM (10 €) 
 • Individualne troškove putnika. 


DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  
30 €  (isključivo na upit)

 

USLOVI PLAĆANJA:

 • Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za devize poslovne banke na dan uplate.
 • Gotovinski – prilikom  prijave uplaćuje se 30% vrednosti aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre puta.
 • Uplatom na račun – pod istim uslovima kao za gotovinsku uplatu.
 • Platnim karticama – VISA, DINA, MASTER, MAESTRO.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

OPIS  I  LOKACIJA HOTELA:

Smeštaj je u Sarajevu u hotelu EMIRAN nivoa 4 zvezdice (www.emiran.ba ). Hotel se nalazi u rubnom delu grada, u blizini aerodroma i izgrađen je pre četiri godine. Raspolaže sa blizu 200 kreveta u udobnim i lepo uređenim sobama.  Alternativa može biti smeštaj u nekom od sličnih hotela u Sarajevu.

 

OPŠTE NAPOMENE:  

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se    poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Minimum za realizaciju izleta je 30 putnika. Cene su podložne promenama i uglavnom se sastoje od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PRIJAVLJENIH PUTNIKA

USLED NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.


TURISTIČKA AGENCIJA „EVRO-TURS“ JE POSREDNIK U PRODAJI ARANŽMANA.

ORGANIZATOR PUTOVANJA JE
TURISTIČKA AGENCIJA „TRANŠPED TOURS“
LICENCA OTP 16/2016 OD 04.02.2016. 
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZATORA PUTOVANJA


Informacije
 • Današnji kurs

  1 EVRO =120,94 din

  Apartmani i hoteli

  Katalog leto 2018

  KORISNI LINKOVI

Newsletter lista