VENECIJA - Evro Turs Turistička Agencija Beograd

VENECIJA

Gradovi Evrope 2018

VENECIJA

Trst – Outlet Palmanova – Padova - Verona – Venecija

5 DANA / 2 NOĆENJA (AUTOBUSOM)

TERMINI POLAZAKA: 27.09./25.10./09.11.2018

 
VENECIJA -
grad, luka i čuveno turističko mesto u severoistočnoj Italiji. Podignuta na 118 međusobno odvojenih malih ostrva, ispresecanih sa 160 kanala, a povezanih sa 400 mostova od kojih je najpoznatiji Ponte Rialto. Izgrađena je na temeljima od drvenih balvana koji su duboko do devet metara zabijeni u meko glineno tlo tako da je negde poznata kao Kraljica mora, mada bi se mogla nazvati Kraljicom ostrva. Mit o Veneciji “Gospodarici Jadrana”, trgovačkoj meki posvećenoj Svetom Marku, od trenutka kada su njegove mošti prenete iz Aleksandrije u nju, u doba renesanse je označavalo idealizovanu sliku ovog grada, u očima onih koji su mu se divili.

PROGRAM PUTOVANJA - 5 DANA / 2 NOĆENJA:


1.Dan

BEOGRAD
Polazak oko 22:00 časa sa Lastine autobuske stanice (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.2.Dan

TRST - OUTLET PALMANOVA - LIDO DI JESOLO
Jutarnji dolazak u Trst. Panoramski obilazak grada. U podnevnim časovima nastavak putovanja do tržnog centara u blizini mesta Palmanova koji je veoma poznat u Evropi – sklop radnji poznatih robnih marki (ženska, muška, dečija i sportska garderoba, igračke, stvari za kuću, pokloni, cipele, šminka...). U poslepodnevnim časovima nastavak putovanja do Lida di Jesola – jedno od najatraktivnijih letovališta na Jadranu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 


3. dan

LIDO DI JESOLO - PADOVA - VERONA

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Padove, grada u kome su svoj pečat ostavili umetnici poput Đota i Donatela. Nakon obilaska Padove, odlazak do Verone– grada Romea i Julije. Po dolasku obilazak grada: amfiteatar “Arena”, Trg Bra, Julijina kuća... Nakon obilaska slobodno vreme. U kasnim poslepodnevnim časovima povratak u Lido di Jesolo. Noćenje.

 
4. dan

LIDO DI JESOLO - VENECIJA

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak u luku Punta Sabioni. Vožnja brodom do venecijanskog pristaništa. Venecija je nekadašnja srednjevekovna Mletačka Republika, izgrađena je na 120 ostrva, ima 177 kanala i oko 400 mostova. Obilazak grada: most Uzdaha, Duždeva palata (nije predviđen grupni ulazak), stubovi zaštitnici grada, crkva Santa Maria della Salute, Trg Svetog Marka, crkva Svetog Marka, toranj Kampanile, most Rialto... Nakon obilaska slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima povratak brodom u luku Punta Sabioni i polazak ka Beogradu. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

 

5. dan

BEOGRAD

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima (u zavisnosti od uslova na putu). Kraj programa.

 Agencija zadržava pravo da usled nepredvidjenih situacija promeni redosled programa.

 

Termin boravka

Cena po osobi

Jesen

27.09. - 01.10.2018.

specijalna ponuda 79€ / 89
Jesen 

25.10. - 29.10.2018.

specijalna ponuda 59€ / 69

Dan Primirja

09.11.-13.11.2018.

specijalna ponuda 59€ / 69€

Plaćanje se vrši u dinarima prema prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom).
 • Smeštaj u Lidu di Jesolu (2 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama.
 • Obilaske prema programu (Trst , Venecija) i poseta tržnog centra.
 • Troškove organizacije i vođenja aranžmana.
 • Usluge licenciranog pratioca grupe.
 • Peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS).


CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka.
 • Ulaznice i fakultativne izlete (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno): Verona i Padova – 25 € odrasli / 15 € deca.
 • Vožnju brodom do Venecije (povratna karta, plaća se na licu mesta) – 20 € odrasli / 15 € deca od 2 – 12 godina / besplatno deca od 0 – 2 godine.

DOPLATA I POPUSTI:

 • Doplata za 1/1 sobu – 40% od aranžmana.
 • Deca do 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu).
 • Deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu).    
 • Treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%.


NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA
 :

1. Gotovinom: 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

2. Virmanom: izdatim od strane EVRO-TURS-a isti uslovi kao gotovina.

3. Platnim karticama (Visa, Dina, Master, Maestro)

Plaćanje se vrši isključivo u dinarima prema prodajnom kursu za devize poslovne banke na dan uplate.

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenom hotelu do popune mesta:

HOTEL TAMPICO 3*

Hotel se nalazi u mirnom delu Lido di Jesola, na oko 150 m od plaže. Poseduje restoran, bar, lift, parking, internet u lobiju hotela. Svaka soba poseduje kupatilo (TUŠ/WC), fen, telefon, TV. Doručak – kontinentalni švedski sto.

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).

 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencija
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja

 

Turistička agencija „EVRO – TURS“ je posrednik u prodaji aranžmana. Organizator putovanja je Turistička agencija VIVA, licenca licenca OTP br.107/2016. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.