BRAZIL -RIO DE ŽENEIRO

DALEKE DESTINACIJE 2022 » JUŽNA AMERIKA

Odmor iz snova među kariokama, samba i fudbal na ulicama, uzbudljiv noćni život uz kaipirinje…

Doživite nezaboravna iskustva putovanja u Brazil kroz ovu avanturu i  provod na najlepšim plažama sveta Kopakabani i Ipanemi! Ovo je grad koji će vas impresionirati! Za sve ljubitelje pravog hedonizma. Opuštanje u najposećenijem gradu južne hemisfere. Atmosfera koju u gradu prave njegovi stanovnici, karioke, ne može se susresti ni na jednom drugom meridijanu.  

Brazilska kultura je bogati miks portugalskih uticaja, lokalne indijanske tradicije i doprinosa kulture afričkih robova koji su ovde dovođeni u eri kolonijalizma. Glavna obeležja grada Rija su svakako statuta Hrista Spasitelja, do koje dolazimo kroz prašumu Tižuka i naravno Glava Šećera. Pitoreskna planina Korkovado nadgleda veselo i opušteno stanovništvo Rija. Glava Šećera je interesantna i nezaobilzna jer odakle god da slikate Rio, ona se pojavljuje u kadru. Kopakabana je razlog zašto se milioni ljudi zaljube u Rio. Oko vas su hoteli, kafići, restorani, pesak i more – idealna kombinacija za sva vasa čula.  

Rekreirajte se na plaži igrajući odbojku ili fudbal, a pored plaže uživajte na prepoznatljivom šetalištu čije je mozaike u obliku talasa koji vas mame radio poznati brazilski arhitekta Roberto Marks ispijajući brazilsku kafu.

 

27. mart 2022. - 5. april 2022.

10 dana - 8 noći

Plan i program

Dan 1: Okupljanje grupe, polazak i dolazak u Rio de Žaneiro

Okupljanje grupe u Beogradu na aerodromu "Nikola Tesla". Let iz Beograda u 06:00h sa presedanjem u Amsterdamu. Dolazak u Amsterdam u 08:30h i presedanje na let za Rio   de Žaneiro u 10:45h. Dolazak u Rio de Žaneiro u 18:40h.

Prevoz

Avio-karta sa svim taksama na relaciji Beograd-Rio de Žaneiro, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 23 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga Transfer od aerodroma do smeštaja

Smeštaj

Hotel u Rio de Žaneiru (1 noć)

Mesto

Beograd, Amsterdam, Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro)

Dan 2: Fakultativni izlet - Kopakabana i Ipanema

Dolazak u čuveni Rio de Žaneiro. Popularan, živ, unikatan, zavodljiv. Jedan deo njega nalazi se pod UNESCO-vom zaštitom, drugi deo krase barovi, samba i kilometarske   peščane plaže. Rio su osnovali još Portugalci 1. januara 1502. godine i nazvali ga “Januarska reka”. Dan koristimo za odmor od leta obilazeći fakultativno najpoznatije plaže     grada. Uživanje na Kopakabani i Ipanemi. Ispijanje kaipirinja i upijanje brazilske energije. Prepoznatljive talasaste šare na šetalištima ove dve plaže mame kako turiste tako i prodavce neobičnih suvenira širom Južne Amerike. Pored kupanja, na plažama postoje i brojni tereni za fudbal i odbojku na pesku, ušuškane lažaljke, sveži kokosi i usoljeni   morski plodovi. Na kraju dana nezaobilazna preporuka je popeti se na stenu Arpoador, dom unikatnih kaktusa. Malo poluostvo između Ipaneme i Kopakabane pruža prizore za nezaborav dok sunce zalazi iza najveće brazilske favele Rosinje. Karioke aplauzom otpozdravljaju svaki zalazak sunca a mi se na putu do smeštaja zadržavama u njihovim barovima isprobavajući neobične kombinacije amazonskog voća poput asaija i rumova kujući planove za narednedane..

Smeštaj

Hotel u Rio de Žaneiru (1 noć)

Mesto

Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro)

Hrana

Kontinentalni doručak × 1

Dan 3: Fakultativni izlet - Tižuka, statua Hrista Spasitelja, Marakana i Sambodrom

FakultativniizletkrozTižuka(Tijuca)prašumu,dostatueIsusaSpasitelja(ChristtheRedeemer),stadionaMarakanaiSambodroma.Prašumazauzimagotovodesetinuteritorije Rija i nazivaju je “plućima grada”. Prolazimo kroz egzotični zeleni svet. Statua Hrista Spasitelja na Korkovado brdu spada u sedam novih svetskih čuda. Podignuta je dvadesetih godina prošlog veka. Danas stoji raširenih ruku nad Guanabara zalivom i blagosilja karioke (stanovnike Rija). Statua je smeštena na brdo Korkovado, na visini od 710 metara, sa koje se pruža neverovatan pogled na živopisne delove Rija. Nezaobilzni sportski dragulj Rija je stadion Marakana. Čuveni stadion još uvek je gorka uspomena kariokama na “Marakanaso tragediju” kada im je 1950. godine šokantno izmakla titula svetskog prvaka. Dan ćemo razvedriti bojama posetom Sambodromu. Mesto odakle počinje čuveni defile     u Riju odnosno karneval koji decenijama važi za planetarni spektakl. Za simboličnu nadoknadu možete obući najotkačenije kostime i zaplesati u ritmu sambe u njima. Ovde se okupljaju glavne škole sambe u čitavoj zemlji i uživaju šetajući u bogato ukrašenim kostimima podsećajujući da je Rio prestonica hedonizma. Povratak usmeštaj.

Smeštaj

Hotel u Rio de Žaneiru (1 noć)

Mesto

Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro)

Hrana

Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Tižuka, statua Hrista Spasitelja, Marakana i Sambodrom

Dan 4: Fakultativni izlet - Glava šećera, Olimpijski bulevar, Selaronove stepenice, Lege park

Fakultativni izlet: Glava šećera (Pão de Açúcar), Olimpijski bulevar, Selaronove stepenice, Lege park i gurmanski raj - Botafogo. Dan za posetu najupečatljivijim znamenitostima Rija. Odlazak na drugi kraj Rija i poseta čuvenoj Glavi sećera koja se nalazi iznad Guanabara zaliva, a čije ime simbolizuje izdizanje ostrva iz zaliva koji je deo Atlantskog okeana. Stena je zbog svog oblika dobila ovo popularno ime, a vredi podsetiti da Brazil najveći izvoznik upravo šećera. Odatle se pruža čuveni pogled na oblasti Urka, Botafogo i Kopakabanu. Potom sledi fakultativni obilazak boemske četrvti Rija, Santa Tereze. Ove uličice i koloritne zgrade predstavljaju esenciju Brazila. Ne propuštamo priliku da se prošetamo i prepoznatljivim stepenicama Horhea Selarona. Stepenicama provejava plava, žuta i zelena boja kao boje brazilske zastave. Brojne muzičke zvezde poput Snoop Dogga i grupe U2 su snimale spotove ovde. Za kraj upoznajemo i urbanu stranu Rija. Ogromni grafiti nas čekaju u Olimpijskom bulevaru. Nekada neiskorišćeni hangari postali su nedavno okupljanje alternativnog Rija u potrazi za svojim izrazom. Oslikavaju olimpijski duh i zajedništvo planete u autohtonom stilu. Za kraj dana odmaramo u zelenilu Parka laži gde se nalazi grandiozna vila s početka prošlog veka koju je bogati industrijalac poklonio svojoj ženi kako bi imala gde da drži svoje muzičke nastupe. Povratak usmeštaj.

Smeštaj

Hotel u Rio de Žaneiru (1 noć)

Mesto

Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro)

Hrana

Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Glava šećera, Olimpijski bulevar i Park Lege

Dan 5: Fakultativni izlet - Pedra do Telegrafo

Dan koristimo za odmor ili ukoliko želite možemo organizovati fakultativni izlet i odlazak na liticuPedra do Telegrapho i pravljenje fotografija od kojih zastaje dah ili fakultativni odlazak na predivne plaže u Arraial do Cabo.

Smeštaj

Hotel u Rio de Žaneiru (1 noć)

Mesto

Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro)

Hrana

Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Pedra do Telegrafo

Dan 6: Fakultativni izlet - Buzios

Buzios! Prelepo mesto na obodu Rio de Žaneira kojeg krase plaže po čemu je on nadaleko poznat. Na ovom fakultativnom izletu ćemo istražiti ovaj kraj koji je poznat po raznovrsnoj hrani, a takođe i po fotogeničnim pejzažima, ne samo na plažama već i u srcu grada. Dan završavamo na brodu, krstarenjem i uživamo u jednom od najpopularnijih brazlskih letovališta!

Smeštaj

Hotel u Rio de Žaneiru (1 noć)

Mesto

Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro)

Hrana

Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Buzios

Dan 7: Fakultativni izlet - Arrial do Cabo

Dan koristimo za fakultativni izlet - Arraial do Cabo. Nakon doručka, upućujemo se u obilazak jednih od najlepših plaža Brazila. Polazimo prema mestu Arraial do Cabo,   smeŠtenog na Zelenoj obali države Rio de Janeiro. Do gradica se vozimo nekih 3-3.5 sata do naše destinacije odakle se ukrcavamo na brod za jedrenje gdje se zaustavljamo pored nekih od najatraktivnijih plaza obale Rio de Janeria, poznatih po svojoj kristalno plavoj boji okeana. Nakon vremena za opuštanje i kupanje, nastavljamo naš izlet ručkom     na kopnu uz tradicionalnu brazilsku gastronomiju. Uživamo u prirodi neverovatne lepote i spektakularnih prizora na ovom nezaboravnom izletu. Povratak usmeštaj.

Smeštaj

Hotel u Rio de Žaneiru (1 noć)

Mesto

Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro)

Hrana

Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Arrial do Cabo

Dan 8: Fakultativni izlet - Favela i škola sambe

Na fakultativnom izletu posete faveli, dozivite istinsko lokalno iskustvo dok šetate uskim ulicama jedne od najdražih favela južne zone Rio de Janeira koja je bila i lokal snimanja spota Michael Jacksona te se u upoznajte sa svakodnevnim životom i izazovima njenih stanovnika.  Nakon toga naš izlet nastavljamo posetom jednoj od fabrika karnevala gde  ćemo imati priliku zaviriti iza kulisa najveće svetske zabave pod otvorenim nebom, Rio Karnevala. Zaplesimo uz ritmove sambe uz degustaciju poznatog brazilskog koktela Caipirinhe na ovom nezaboravnom izletu.

Smeštaj

Hotel u Rio de Žaneiru (1 noć)

Mesto

Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro)

Hrana

Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Favela i škola sambe

Dan 9: Slobodan dan

Ostaje nam još malo slobodnog vremena za kupovinu suvenira I uživanje na suncu Rija.

Smeštaj

Hotel u Rio de Žaneiru (1 noć)

Mesto

Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro)

Hrana

Kontinentalni doručak × 1

Dan 10: Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do polaska

Nakon izlaska iz smeštaja ostaje nam još malo slobodnog vremena za kupovinu suvenira I uživanje na suncu Rija. Transfer do aerodroma. Let iz Rija za Amsterdam u 20:50h.

Prevoz

Transfer od smeštaja do aerodroma

Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Rio de Žaneiro - Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 23 kg čekiranog, 8 kg ručnog čekiranog prtljaga

Mesto

Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro)

Hrana

Kontinentalni doručak × 1

Dan 11: Povratak i kraj putovanja

Dolazak u Amsterdam u 12:15h po lokalnom vremenu. Konekcija na let za Beograd u 20:35h. Dolazak u Beograd u 22:55h.Kraj putovanja.

Mesto

Amsterdam, Beograd


Cene i uslovi

Šta je uključeno

Regularna cena

1.390,00 EUR

Last minute

Važi za prijave do 11.03.2022.

1.090,00 EUR

 

Nije uključeno

Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji) Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate i to: prilikom prijavljivanja plaća se 100EUR, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 600EUR, a ostatak sume uplaćuje se najkasnije do 7 nedelja pred polazak. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša koji je validan za dato putovanje (ima rok važenja od minimum 6 meseci od datuma povratka sa datog putovanja, ima dovoljno slobodnih strana u trenutku putovanja), u suprotnom agencija ne snosi odgovornost. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa.

Prilikom prijavljivanja plaća se 200€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednostiposrednjemkursuNarodnebankeSrbijenadanuplate,najkasnije3nedeljapredput.MogućnostplaćanjaprekoračunaikarticamaVisa,Master,MaestroiDina.

 

Fakultativni izleti

Tižuka, statua Hrista Spasitelja, Marakana i Sambodrom

Cena: 75,00 EUR

Prašuma zauzima gotovo desetinu teritorije Rija i nazivaju je “plućima grada”. Prolazimo kroz egzotični zeleni svet. Retke biljke, neobične ptice i čudnovate životinjice poput brazilskog rakuna ili kapucinskih majmuna će nam se naći na putu. Najpre se zaustavljamo na vidikovca Vista Chinesa, zdanja koje se začuđujuće nalazi upravo tu a podigli su     ga kineski imigranti na mestu gde su uživali opijum bežeći od teških poslova na hacijendama oko Rija. Nakon toga nastavljamo do statue Hrista Spasitelja na Korkovado brdu     koja spada u sedam novih svetskih čuda. Podignuta je dvadesetih godina prošlog veka. Danas stoji raširenih ruku nad Guanabara zalivom i blagosilja karioke (stanovnike Rija). Statua je smeštena na brdo Korkovado, na visini od 710 metara, sa koje se pruža neverovatan pogled na živopisne delove Rija. Nezaobilzni sportski dragulj Rija je stadion Marakana. Čuveni stadion još uvek je gorka uspomena kariokama na “Marakanaso tragediju” kada im je 1950. godine šokantno izmakla titula svetskog prvaka. Dan ćemo   razvedriti bojama posetom Sambodromu. Mesto odakle počinje čuveni defile u Riju odnosno karneval koji decenijama važi za planetarni spektakl. Za simboličnu nadoknadu   možete obući najotkačenije kostime i zaplesati u ritmu sambe u njima. Ovde se okupljaju glavne škole sambe u čitavoj zemlji i uživaju šetajući u bogato ukrašenim kostimima podsećajujući da je Rio prestonica hedonizma. Cena uključuje prevoz, vodiča i kartu za voz do statue IsusaSpasitelja.

Glava šećera, Olimpijski bulevar i Park Lege

Cena: 80,00 EUR

Odlazak na drugi kraj Rija i poseta čuvenoj Glavi sećera koja se nalazi iznad Guanabara zaliva, a čije ime simbolizuje izdizanje ostrva iz zaliva koji je deo Atlantskog okeana.   Stena je zbog svog oblika dobila ovo popularno ime, a vredi podsetiti da Brazil najveći izvoznik upravo šećera. Odatle se pruža čuveni pogled na oblasti Urka, Botafogo i Kopakabanu. Potom fakultativni obilazak boemske četrvti Rija, Santa Tereze. Ove uličice i koloritne zgrade predstavljaju esenciju Brazila. Ne propuštamo priliku da se prošetamo     i prepoznatljivim stepenicama Horhea Selarona. Stepenicama provejava plava, žuta i zelena boja kao boje brazilske zastave. Sve je to uokvireno crvenilom pločica koje je vagabundo Selaron marljivo prikupljao iz celog sveta. Brojne muzičke zvezde poput Snoop Dogga i grupe U2 su snimale spotove ovde. Nakon toga odlazak na obilni brazilski ručak gde možete probati autentična jela poput feižoade (crni pasulj), mokeke (“brazilska paelja”), pao de queijao (peciva sa sirom) još mnogo toga. Za kraj upoznajemo i urbanu stranu Rija. Ogromni grafiti nas čekaju u Olimpijskom bulevaru. Nekada neiskorišćeni hangari postali su nedavno okupljanje alternativnog Rija u potrazi za svojim izrazom. Oslikavaju olimpijski duh i zajedništvo planete u autohtonom stilu. Za kraj dana odmaramo u zelenilu Parka laži gde se nalazi grandiozna vila s početka prošlog veka koju je     bogati industrijalac poklonio svojoj ženi kako bi imala gde da drži svoje muzičke nastupe. Cena uključuje prevoz, vodiča i ulaznicu za GlavuŠećera.

Pedra do Telegrafo

Cena: 45,00 EUR

Mesto koje je doživelo planetarnu popularnost zahvaljujući fotografijama koje se ovde načine! Nekada je ovde bila bivša osmatračnica koju su brazilske pomorske snage koristile tokom Drugog svetskog rata. Danas na ovo mesto pohrle brojni turisti i uživaju u autentičnom trekingu do vidikovca. Pogled i fotografije koje ovde napravite zasigurno će vas   ostaviti bez daha. Bujno zelenilo i čarobna vegetacija, okean i plaže čine predeo vrlo živopisnim. U zoni Telegrapho nije dozvoljeno kretanje velikih turističkih buseva te se stoga koristi kombi prevoz. U povratku svraćamo u najšareniju Havainas prodavnicu i po okrepljujući asai u najboljem asaišopu.

Buzios

Cena: 79,00 EUR

Istrazite ovo omiljeno, priobalno mesto Karioka koje je smešteno na prekrasnoj zelenoj obali Rio de Žaneira na ovom celodnevnom izletu i otkrijte neverovatne plaže kristalno zelene boje kojima ovaj gradić obiluje. Saznajte njegovu zanimljivu istoriju koja datira još sa početka 18. veka dok se šetate malim šarmantnim ulicama koje su istinski raj za obožavatelje odlične gastronomije te ljubitelje fotografije s obzirom na prekrasne panoramske morske pejzaže. Krstaranje priobaljem koje se zaustavlja na nekoliko idilicnih mesta za kupanje i ronjenje ostavlja bez daha i shvatite zasto je Buzios jedno od omiljenih brazilskih letovališta u kojem se spajaju kristalne vode Atlantika, te bogata tropska vegetacija koji su istinski biseri ovog živopisnog mesta. Cena izleta uključuje: transfer, lokalnog vodiča, krstarenje brodom i ručak.

Arrial doCabo

Cena: 75,00EUR

Zaplovite kristalno plavim vodama zelene obale Rio de Janeira u ovom jednodnevnom izletu. Nakon doručka, iz hotela polazimo prema mestu Arraial do Cabo, smeŠtenog na Zelenoj obali države Rio de Janeiro. Do gradica se vozimo nekih 3-3.5 sata do naše destinacije odakle se ukrcavamo na brod za jedrenje gdje se zaustavljamo pored nekih od najljepših plaza obale Rio de Janeria, poznatih po svojoj plavo kristalnoj boji okeana. Nakon vremena za opuštanje i kupanje, nastavljamo naš izlet ručkom na kopnu uz tradicionalnu brazilsku gastronomiju. Uživajte u prirodi neverovatne lepote i spektakularnih prizora na ovom nezaboravnomizletu.

Favela i škola sambe

Cena: 65,00 EUR

Dozivite istinsko lokalno iskustvo posete faveli dok šetate uskim ulicama jedne od najdražih favela južne zone Rio de Janeira koja je bila i lokal snimanja spota Michael Jacksona te se u upoznajte sa svakodnevnim životom i izazovima njenih stanovnika. Nakon toga naš izlet nastavljamo posetom jednoj od fabrika karnevala gde ćemo imati priliku zaviriti   iza kulisa najveće svetske zabave pod otvorenim nebom, Rio Karnevala. Zaplesimo uz ritmove sambe uz degustaciju poznatog brazilskog koktela Caipirinhe na ovom nezaboravnom izletu. Cena izleta uključuje: transfer, lokalnog vodiča i ulaznicu za školusambe.

 

Smeštaj

Hotel u Rio de Žaneiru ***

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Hotel *** (prema lokalnoj kategorizaciji) u Rio de Žaneiru je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sobe poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja.

Prevoz Avion

Putnički avion (linijski putnički avion ili komercijalni transportni avion) veliki je avion prvenstveno namenjen komercijalnom prevozu putnika i tereta.

 

Lokalni transfer

Manje prevozno sredstvo za najčešće do 15 putnika. U zavisnosti od zemlje može biti manjeg ili većeg komfora.

 Turistička agencija „EVRO – TURS“ je posrednik u prodaji aranžmana. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 159/2021 kategorija licence A25 od 21.05.2021.