DUBAI

 EXPO 2020-DUBAI - TVOJA SAVRŠENA UAE AVANTURA - IZ BEOGRADA

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN -  BEOGRAD - DUBAI
Sastanak na aerodromu Nikola Tesla dva sata pre leta. Prijava na let avio kompanije Fly Dubai na direktan let za Dubai. Dolazak je predviđen u 21:20h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i prijava. Noćenje. 

2. DAN     DUBAI
Doručak. Nakon doručka odlazak do Dubai Frame-a smeštenog u Zabeel Parku u Dubaiju. Veliki portal u obliku pozlaćenog okvira čine dva, 150 metara visoka tornja povezana mostom dugim 93 metra. Nije to običan okvir već priča o istoriji i razvoju Dubaija - razvoj grada od nekadašnjeg ribarskog mesta kroz 1830. godinu kad ga preuzima porodica šeika Maktouma pa do danas kad je Dubai milionski grad, turistička i poslovna meka. Nakon obilaska Dubai Frame-a odlazimo u Muzej Etihad i Union House koji svakog posetioca definitivno inspiriše pričom o nastanku Ujedinjenih Arapskih Emirata i o tome da je sve moguće ako postoje želja i organizacija. Nastavljamo prema Madinat Jumeirah, arapskom gradu u malom kojeg čine hoteli s pet zvezdica, soukovi i plaže. Slobodno vrieme za ručak u jednom od pedeset restorana, vožnju tradicionalnim barkama abrama duž pet kilometara dugačkog kanala ili jednostavno uživanje u dva kilometra dugačkoj plaži. Za kraj dana u Dubaiju uživamo s morske strane - čeka nas više od sat i pol uživanja u kultnim znamenitostima Dubaija koje drugačije ne biste mogli videti. Provozaćemo se Dubai Marinom, uživati u pogledu na najveći kotač na svetu - Ain Dubai Ferris, fotografirati se ispred poznatog Atlantis the Palm hotela i naravno - Burj Al Araba - u kojem ćemo uživati sa svih njegovih strana. Organizirani transfer u hotel, a oni koji žele mogu nastaviti uživati u Dubai Marini i vratiti se u hotel u vlastitom aranžmanu. Noćenje. 

3. DAN     DUBAI - EXPO2020 - DUBAI 
Doručak. Transfer do Expo2020 lokaliteta. Obilazak Expo-a u vlastitom aranžmanu uz detaljne informacije, mape i predloge koje ćete dobiti sa završnim pismom. Mogućnost angažovanja privatnog vodiča (na upit) za obilazak lokaliteta. Ručak u vlastitom aranžmanu u jednom od brojnih restorana na lokalitetu. Organizovani transfer u hotel u 21h ili povratak u vlastitom aranžmanu za one koji žele duže uživati u ovom jedinstvenom događanju. Noćenje.
 
4. DAN     DUBAI 
Doručak. Nakon doručka odlazak na jutarnju trosatnu turu starim Dubaijem tokom koje ćete saznati više o istoriji Emirata i načinu života Emiraćana. Svoju jutarnju kafu ćete popiti u majlisu, tradicionalnoj arapskoj gostinjskoj prostoriji, naučićete  zašto se kafa uvek nadolijeva dok ne protresete šalicu i kako je izgledao arapski klima uređaj. Obići ćete Al Fahidi povijesnu četvrt i razgledati tradicionalnu arhitekturu, provozati se tradicionalnom abrom te prošetati Gold i Spice soukovima (tržnicama). Nakon obilaska slijedi autohtoni arapski ručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.
 
5. DAN     DUBAI - RAS AL KHAIMAH - DUBAI 
Doručak. Nakon doručka odlazimo prema Ras Al Khaimah - još jednom od ukupno 7 Emirata - u obilazak arapske farme bisera smještene u malom mjestu Al Rams, podno veličanstvenog planinskog lanca Al Hajar.U malom muzejskom prostoru smještenom u sredini zaljeva čut ćemo da je još Plinije Stariji u prvom stoljeću prije nove ere pisao o kvaliteti i ljepoti arapskih bisera, naučiti kako su se biseri i kamenice vadili nekad, a kako danas, upoznati se s alatima i saznati mnoge zanimljive informacije. 
Nakon toga uživat ćemo u prezentaciji otvaranja školjaka i pronalaženju bisera obzirom da je mogućnost da biser zaista bude unutar školjke - 60%, a potom, ako želite, možete se i samostalno okušati u izvlačenju bisera (uz nadoplatu) koji, ako ga pronađete, možete ponijeti kući. Vrijeme je za vožnju po zaljevu replikom tradicionalnog broda za vađenje školjaka, ručak te fotografiranje s devama i flamingosima (samo u zimskom periodu).  Slobodno vrijeme u Manar Mall-u do polaska na safari (cca 3 sata).I za kraj neizostavni pustinjski safari. Ukrcavamo se u 4x4 džipove i odlazimo na 45-minutnu adrenalinsku vožnju pješčanim dinama uz zaustavljanja za fotografiranje. Nastavljamo do beduinskog kampa gdje ćemo uživati u jahanju deve, bordanju po dinama, tradicionalnom oslikavanju kanom i predivnom pustinjskom zalasku sunca, a potom večerati u okruženju tradicionalnog beduinskog kampa. Povratak prema Dubaiu u 20 sati. Dolazak u hotel. Noćenje.
 
6. DAN     DUBAI - SLOBODAN DAN 
Doručak. Nakon doručka slobodan dan za slobodne aktivnosti. Shodno željama i afinitetima, možete posetiti Dubai Mall, najveći trgovački centar na svetu, veličine 50 fudbalskih igrališta, popeti se na (zasad) najvišu građevinu na svetu - Burj Khalifu i uživati u jedinstvenom spektaklu fontana ispred Dubai Malla. Osim toga, možete skijati u Mall of Emirates, posetiti vodeni park Wild Wadi, obići IMG Worlds of Adventure ili Dubai Legoland. Od 26. oktobra ponovno se otvara Global Village Dubai, a od novembra i Dubai Miracle Garden u kojem možete uživati u više od 150 molion cvetova).Ili možete odabrati neku od naših proverenih tura (ture su na engleskom jeziku, po potrebi omogućavamo prevodioca, uz doplatu).
POSEBNO ISTAKNUTA TURA Emirati Women Empowerment Tour .Ovo je pešačka kulturološka tura o ženama u Ujedinjenim arapskim emiratima koji su predvodnici u regiji kad je rieč o podupiranju žena. Definitivno predstavlja najbolji način za otkrivanje svih aspekata života emiraćanki u istoriji, ali i društvenom kontekstu, ali i zanimljiv način da naučite više o istorijii i bogatoj kulturi UAE-a i razumete i  doživite mnoge detalje koji su uticali na život emiraćanki. Imaćete mogućnost postaviti bilo kakva pitanja kojima ćete razbiti još uviek važeće stereotipe o emiraćankama. Posetit ćete Women Museum u Deiri, starom dijelu Dubaija, provozati se tradicionalnom abrom, prošetati Spice Soukom i upoznati se s različitim začinima i večerati u tradicionalnom restoranu Bait Al Khaima. (od 190 AED/cca 45 €). Trajanje: 3 h  
1. Coffee Experience - jedinstveno iskustvo gde ćete naučiti sve o suštini kafe, kako se ista pravi u svijetu, a kako na tradicionalan arapski način. Po završetku ture dobićete Potvrdu o pohađanju radionice koju izdaje jedna od proverenih pržionica kave (290 AED/cca 68 €). Trajanje: 2-3 sata 
2. Arapska kaligrafija - tokom ove ture ćete se upoznati s istorijom arapske kaligrafije u jedinstvenom UAE okruženju na kraju koje ćete dobiti sliku sa svojim imenom napisanim na omiljenom stilu kaligrafije (250 AED/cca 58 €). Trajanje: 2 h 
3. Camel Experience - pridružite se jedinstvenoj avanturi u svetu kamila - hranite ih i jašite, isprobajte Dune Buggy i obavezno posetite baštinski šator u kojem možete probati ukusno kamilino mleko i sladoled te učestvovati u trci kamila. Ručak uključen. (250 AED/cca 58 €). Trajanje: 3 h - od 15 - 18 h (min. 6 pax za održavanje ture bilo koji dan, inače samo sredom i petkom). 
Napomena: gore navedene cijene ne uključuju transfer do mesta događaja. Organitovani transfer na upit. 
 
7. DAN     DUBAI - ABU DHABI - DUBAI 
Doručak. Nakon doručka odlazimo na celodnevni izlet u glavni grad UAE - Abu Dhabi - najveći od sedam emirata te jedan od najbogatijih i najmodernijih gradova u svetu. Naše prvo odredište je svetski poznata džamija šeika Zayeda* nakon koje ćemo posetiti presedničkih palatu Qars Al Watan, jednu od najnovijih emiratskih atrakcija i jednu od najskupljih presedničkih palata na svijetu. 
Nastavljamo prema nekadašnjoj pustinjskoj oazi - Heritage Village - gdje ćemo saznati zanimljive informacije o tome kako se na ovom područiju živelo pre pronalaska nafte, pogledati prezentacije starih zanata, ručati ili jednostavno uživati u okruženju. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Abu Dhabija, odlazak u Ferrari ili Warner Bros World, ljubitelji aktivnog odmora mogu iznajmiti kajake i uživati u prirodi Eastern Mangrove nacionalnog parka dok ljubitelji šopinga mogu posetiti Marina Mall trgovački centar. Na povratku u Dubai kratko zaustavljanje ispred Abu Dhabi Louvre muzeja smeštenog na ostrvu Saadiyat te jednog od najvećih svetskih tematskih parkova - Ferrari World na ostrvu Yas.  Povratak u Dubai u ranim večernjim satima. 
Noćenje. 
*od 20.8.2021. svi koji žele posetiti džamiju šeika Zayeda moraju biti vakcinisani protiv Covid-19 ili imati važeći PCR test. Za obilazak ima posebna pravila oblačenja koja će Vam biti navedena u završnom pismu. 
 
8. DAN     DUBAI - BEOGRAD 
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vreme do odlaska prema međunarodnom aerodromu Dubai.  Prijava na let aviokompanije Fly Dubai za Beograd u 19.55h. Dolazak u Beograd oko 22.55h po lokalnom vremenu.
 
 

Cena aranžmana po osobi (za grupna putovanja - min. 20 - max. 30 osoba) 


779€
(povratna avio karta i takse, smeštaj, transfer sa/do aerodromu, transfer i ulaznice na Expo2020 Dubai lokalitet, turistički pratioc putovanja)


1064€
(sve navedeno pod Uključeno u cenu.
 

Cena aranžmana za individualne polaske - na upit
 
SIGURNI POLASCI
30.10-6.11.2021.
18.11.-25.11.2021.
11.12.-18.12.2021.
8.1.-15.1.2022.
29.1.-5.2.2022.
19.2.-26.2.2022.
19.3.-26.3.2022.

NAČIN PLAĆANJA:
- gotovina
- plaćanje virmanski
- kreditnim i debitnim karticama (Visa, Mastercard, Maestro)
 
USLOVI PLAĆANJA:
- 50% ukupnog iznosa putovanja uplaćuje se prilikom rezervacije putovanja prema podacima navedenim u ponudi, a preostali iznos 30 dana pre početka putovanja
- po izvršenoj uplati gore navedenog dobićete Ugovor o putovanju 
 
GRANIČNE, VIZNE I ZDRASTVENE FORMALNOSTI:
- državljanima Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate.
- pasoš mora biti važeći minimalno 6 mjeseci od dana ulaska u UAE
- putnicima koji u pasošu imaju pečat Izraela neće biti omogućen ulazak u UAE
- organizator putovanja nije odgovoran za odustajanje putnika od putovanja u slučaju nevažećih putnih dokumenata te će se u takvoj situaciji primenivaće se opšti uslovi organizatora putovanja
- Ambasada Republike Srbije nalazi se u Abu Dhabiju - kontakt telefon +971 2 44 76 444/e-mail consular.abudhabi@mfa.rs i embassy.abudhabi@mfa.rs 

VELIČINA GRUPE:

min. 20 - max. 30 pax

HRANA:

- doručak

- ručkovi prema programu

SMEŠTAJ:

- 7 noćenja s doručkom u hotelu 4**** Hilton Garden Inn Dubai Al Jadaf Culture Village

PREVOZ:

- transfer sA/do zračne luke Dubai

- svi transferi prema programu

POSEĆUJEMO:

- Ujedinjeni Arapski Emirati

REZERVACIJE:

1.10.2021 - 26.3.2022.

UKLJUČENO U CENU:

- 7 noćenja s doručkom u hotelu 4**** Hilton Garden Inn Dubai Al Jadaf Culture Village

- povratna avionska karta na letu Beograd - Dubai - Beograd (Fly Dubai) u ekonomskoj klasi uključujući i takse

- ulaznice za Dubai Frame, Muzej Etihad i Union House,

- izlet gliserima 2. dan

- jednodnevna ulaznica za Expo2020 Dubai

- tradicionalna tura starim Dubaijem (ručak uključen)

- obilazak farme bisera 5. dan

- pustinjski safari (uključene sve aktivnosti) + večera 5. dan

- izlet u Abu Dhabi

- ulaznice za džamiju šeika Zayeda

- ulaznice za Heritage Village Abu Dhabi

- lokalna turistička taksa 15 AED/20 AED (4/5**** hoteli)

- priprema, organizacija i organizacija putovanja

- osiguranje od nezgode i kaucija osiguranje

- usluge turističkog vodiča

- lokalni vodiči na engleskom/hrvatskom/srpskom jeziku

NIJE UKLJUČENO U CENU:

- sve što nije navedeno pod Uključeno u cenu

- napojnice za vodiče i vozače 17 €

- međunarodno putno osiguranje koje uključuje pokriće Covid-19

- doplatu za jednokrevetnu sobu

 

Turistička agencija EVRO – TURS DOO  je posrednik u prodaji aranžmana
Organizator  putovanja je turistička agencija Prolingua travel.