EGINA I EVIJA

Poklonička putovanja

POKLONIČKO PUTOVANJE - SVETINJE GRČKE: EGINA I EVIJA

 

AUTOBUSOM

SA VODIČEM ZA GRČKE MANASTIRE NA EGINI I EVIJI  NATALIJOM KOVAČEVIĆ

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN  : BEOGRAD – SOLUN

Polazak iz Beograda u 21.00 čas sa dogovorenog mesta. Noćna vožnja kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti.

2. DAN  : VASILIKI- SUROTI - KAMENA VURLA

U jutarnjim satima dolazak u okolinu Soluna. Poseta manastiru Svete Anastasije Uzorešiteljnice u mestu Vasiliki. Mošti Svete Anastasije čuvane su u manastiru sve do njihove krađe u aprilu 2012. godine. Sledi odlazak u Suroti i poseta manastiru Sv. Jovana Bogoslova u kome se nalaze mošti Sv. Arsenija Kapadokijskog i grob starca Pajsija Svetogorca. Nastavak putovanja sa usputnim obilaskom crkve i pećine sa lekovitim izvorom posvećenih Sv.Petki Trnovoj. U večernjim časovima dolazak grupe u Kamena Vurlu poznato turističko mesto na Egejskom moru koje se nalazi u blizini grada Lamije. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. DAN : KAMENA VURLA-KAMARIZA-ATINA-PIREJ-EGINA

U jutarnjim časovima odlazak grupe sa Natalijom Kovačević, dobrotvorom i humanistom za Kamarizu u hram posvećen Sv. Nektariju Eginskom. Poseta grobu nedavno preminulog starca Nektarija Vitalisa jednog od najpozantijih savremenih duhovnika. Sledi poseta manastiru Sv. Pantokratora u okolini Atine u kojem se nalazi veliki broj moštiju svetaca, a zatim  i manastiru Sv. Jefrema (novomučenika i čudotvorca kome se treba moliti protiv nečastivih sila). Odlazak za luku Pirej odakle, posle jednočasovne plovidbe trajektom, dolazimo na ostrvo EGINA. Odlazak u manastir Sv. Trojice, poklonjenje moštima Sv. Nektarija Eginskog – čudotvorca i iscelitelja. Prisustvovanje večernjoj službi. Noćenje u manastirskom konaku.

4. DAN  : EGINA – PIREJ –  PROKOPI, EVIA – ROVIES, EVIA

Prisustvovanje Svetoj Liturgiji u manastiru Sv. Trojice. Odlazak do manastira Sv. Ekatarine Sinajske i poklonjenje moštima mnogih svetitelja. Povratak u manastir Sv.Nektarija gde će biti odslužen moleban Sv.Nektariju za zdravlje i napredak. Odlazak u luku, ukrcavanje na trajekt i polazak za Pirej.  Po dolasku u luku Pirej sledi nastavak puta za ostrvo EVIJA, koje je povezano sa kopnom putem visećeg mosta. Odlazak do grada Prokopi gde se nalazi crkva Sv. Jovana Rusa i poklonjenje moštima ovog svetitelja. Poseta manastira Svetog Davida Evijskog u okolini mesta Rovies i poklonjenje moštima ovog svetog čudotvorca iz XVI veka. Noćenje u manastirskom konaku.

5. DAN  :  EVIJA –  BEOGRAD 

Prisustvovanje svetoj liturgiji u manastiru Svetog Davida Evijskog. U popodnevnim satima odlazak grupe trajektom od Agiokamposa do mesta Glifa. Nastavak puta za Beograd. Noćna vožnja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju sa usputnim pauzama radi odmora. 

6. DAN :  BEOGRAD

Dolazak  u Beograd u ranim jutarnjim časovima.  KRAJ  PROGRAMA.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI:

(plaćanje u dinarskoj protivvrednosti prema zvaničnom srednjem kursu NBS-a na dan uplate)

 

ARANŽMAN OBUHVATA:
- Prevoz autobusom turističke klase /audio, video, klima/ na relacijama navedenim u programu.
- Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom(bufet-švedski sto) u hotelu 2* Tsamadanis u Karavomilosu u 1/2  i apartmanima 1/4 dupleks - 2 odvojene sobe
- Smeštaj na bazi 1 noćenja u manastirskom konaku na Egini.
- Smeštaj na bazi 1 noćenja u manastirskom konaku na Eviji u 1/2 i 1/3 sobama ili u konaku manastira sv. Davida
- Prevoz trajektom na relaciji Atina – Egina – Atina.
- Prevoz trajektom na relaciji Agiokampos (Evija) – Glifa (kopneni deo Grčke).
- Usluge pratioca grupe.
- Troškove organizacije putovanja.

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (moguće je pribaviti ga u agenciji).
- Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA: 

 

NAPOMENA: Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…).

 

Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.

Napomena: U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu usled nepredviđenih događaja. Za eventualnu promenu cene prevoza zbog poskupljenja goriva, agencija zadržava pravo korekcije cene aranžmana.


Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta. Raspored sedenja u autobusu određuje se prema redosledu prijave.

Turistička agencija EVRO – TURS DOO je ORGANIZATOR PUTOVANJA
(licenca OTP 141/2021, kategorija A), Požeška 80/I, Beograd


Uz ovaj program važe Opšti Uslovi Putovanja turističke agencije EVRO-TURS

Cenovnik br.1 od 05.01.2023 godine

 

  


Informacije
Newsletter lista
Poslednje dodato