Ksamil

Albanija 2022 » Ksamil

Vidi sve | STRANICE:
 • Amelia Apartments 3*

  ksamil-amelia-apartments-01.png

  Amelia Apartmani se nalaze u Ksamilu, 3km od Nacionalnog parka Butrint, na 350m od Paradise plaže, 450m od plaže Ksamil 9 I 500m od Lori plaže.

 • Hotel Driloni 3*

  ksamil-hotel-driloni-01.png

  Hotel Driloni se nalazi u Ksamilu, u blizini Venecijanske kule, 10min hoda od centra I 200m od plaže. 

 • Hotel Sunway 4*

  ksamil-hotel-sunway-01.png

  Hotel se nalazi u Ksamilu, na 650m od plaže Ksamil, 1,5km od plaže Puerto Rico I 3,6km od Nacionalnog parka Butrint.

Vidi sve | STRANICE:

Ksamil je malo mesto koje izlazi na Jonsko more. Nalazi se na samom jugu Albanije, blizu granice sa Grčkom, a na samo par kilometara od Krfa. Ima oko 3000 stanovnika, mada se u periodu sezone taj broj poveća. Najbliži veći grad je Saranda na oko 15 min vožnje od Ksamila. U blizini se nalazi i Nacionalni park Butrinit.
Ovaj deo Albanije je idealan za sve one koji vole da uživaju u manjim mestima. Takođe, zbog kristalno čiste vode i tirkize boje, Ksamil ima egzotični izgled, a to je i glavni „krivac” zašto svake godine sve veći broj stranih gostiju posećuje ovo mesto. Klima je jako prijatna i sezona traje od kraja aprila do kraja sepembra. Najtopliji period je od juna do septembra, kada ima i najviše posetilaca. Prosečna dnevna temperatu je od 28°C do 30°C, uveče od 18°C do 20°C.
Ksamil ima neke od najlepših plaža Albanije. Pored uređenih, ima i veći broj divljih plaža do kojih se može doći kolima ili peške. Takođe, u blizini mesta nalazi se i 4 nenaseljena ostrva, do kojih se dolazi brodićem, a može se i preplivati do njih jer more na tom delu nije duboko.