Nei Pori - Leto Grčka

Grčka leto 2023-First Minute » Nei Pori - Leto Grčka

Nei Pori je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija ne samo Olimpske regije, već Severne Grčke. Smešten u podnožju planine Olimp na oko 110 km od Soluna već godinama privlači turiste odličnom kombinacijom duge peščane plaže, čistog mora i sadržajne ponude.  Plaža u Nei Poriju je sačinjena od najfinijeg, sitnog, zlatno žutog peska a ulaz u čisto i prozirno more je postepen pa je zbog toga ovo destinacija omiljeni izbor za porodični odmor. Plaža je lepo uređena sa tuševima i kabinama za presvlačenje. 

Zbog svoje lokacije u podnožju Olimpa Nei Pori karakteriše spoj dve klime a povetarac sa planine često se oseća stvarajući jedno od najprijatnijih mesta za odmor, naročito u vrelim letnjim mesecima.

Letovalište je novijeg datuma i urbanistički je lepo uređeno sa infrastrukturom potpuno podređenoj turističkim zahtevima. Karakterišu ga široke ulice sa prostranim trgovima, parkovima i igralištima za decu. U mestu se nalazi ambulanta, veliki broj restorana, lokalnih taverni, kioska brze hrane i girosa, pekara, poslastičarnica, dosta odlično opremljenih marketa, kao i suvenirnica, zlatara i drugih prodavnica. Takođe u Nei Poriju postoji i pijaca na kojoj se svakog petka mogu naći sveže voće i povrće. U samom centru grada se nalazi prelepa crvka Sv. Marine, koja privlači veliku pažnju turista.

Duž plaže se proteže dugačko šetalište, a posebno atrakciju predstavlja veliki luna park u kome će najmlađi, ali i nešto stariji pronaći vrhunsku zabavu. U Nei Poriju kafići i diskoteke ne rade do kasno u noć, već je do ponoći ili jedan sat posle ponoći neka granica do koje se okončava umereni noćni provod pa se ovo mesto preporučuje porodicama sa decom i osobama koje žele miran a sadržajan odmor.