USKRS U PRAVOSLAVNOJ BOSNI

Putovanja - Evropski gradovi 2023

USKRS U PRAVOSLAVNOJ BOSNI

4 DANA/ 3 NOĆENJA

AUTOBUSOM

Termin: 14.04.2023

 

SARAJEVO-MOSTAR-ŽITOMISLIĆ-TREBINJE - VIŠEGRAD

 

Program putovanja:

1.dan

Petak

14.04.2023

   

BEOGRAD - SARAJEVO

Polazak iz Beograda (parking na Studentskom trgu ili sa dogovorenog mesta) u 06,00 h. Vožnja auto putem prema rumskoj raskrsnici i dalje prema Šapcu i Loznici. Nastavak vožnje do graničnog prelaza Šepak. Ulazak u Bosnu i vožnja prema Zvorniku. Kratka pauza u motelu VIDIKOVAC iznad zvorničkog jezera. Nastavak vožnje prema Sarajevu preko Vlasenice, Han Pijeska i Soklca. Dolazak u Sarajevo u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. U dogovoreno vreme krećemo na obilazak grada:  mostovi na Miljacki, Vjećnica, Inat kuća, Baščaršija, Baščaršijska džamija iz XVI veka, Sebilj, stari kujundžiluk, ulica Sarači, Gazi Husrev Begova džamija, Katedrala, večni plamen. Šetnju gradom završava obilaskom najveće i najznačajnije pravoslavne crkve u Sarajevu Saborne crkve Rođenja Presvete Bogorodice. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Prilika da se probaju autentični sarajevski ćevapi i kupe poslastice u slastičarnama. Povratak u hotel. Noćenje

2. DAN

Subota

15.04.2023

SARAJEVO - JABLANICA - MOSTAR – manastir ŽITOMISLIĆ – POČITELJ - ČAPLJINA

Doručak. Posle doručka napuštanje hotela i polazak iz Sarajeva. Vožnja na jug prema Mostaru kroz prelepu dolinu reke Neretve. Kraća pauza u Jablanici kod čuvenog srušenog mosta uz priču o četvrtoj ofanzivi NOB-a. Po dolasku u Mostar najpre ćemo se uputiti ka uzvišenju Brankovac na kome se uzdiže Saborna crkva Svete trojice i Vladičanski dvor. Ova crkva iz 1863. godine je bila potpuno uništena u ratovima 1992. godine a njena obnova je počela 2010. godine i sada je ponovo podignuta i vraćen joj je prvobitni izgled i sjaj. Posle obilaska crkve i Vladičanskog dvora posetićemo i još jednu, stariju, Crkvu rođenja Presvete Bogorodice koja je poznata kao Stara pravoslavna crkva u Mostaru. Nakon obilaska ovih crkava spuštamo se u Stari grad Mostar. Obilazak kujundžiluka,Krive ćuprije, Starog mosta i Tabhane. Slobodno vreme za ručak u Mostaru. U dogovoreno vreme polazimo iz Mostara i vozimo se na jug do sela Žitomislić. Tu, uz put i nedaleko od Neretve smešten je Manastir Žitomislić. Ovaj manastir iz 16. veka je jedan od kulturno najznačajnijih  posvećen Blagoveštenju Presvete Bogorodice. U sklopu manastira 2022. godine otvoren je muzej koji svojom postavkom i artifaktima privlači sve više posetilaca. Nastavak vožnje prema Čapljini. Uz put se pred nama otkriva još jedan dragulj. Drevni stari grad Počitelj. Veruje se da ga je sagradio kralj Stefan Tvrtko 1383. godine. Napravićemo tu jednu lepu foto pauzu. Dan završavamo tako što ćemo obići Hram Vaskrsenja Hristovog u Pribilovcima. Ova crkva je posvećena stradanju srpskog življa u 2. svetskom ratu kada je stradalo preko 800 stanovnika ovog sela. Dolazak u Čapljinu. Smeštaj u hotel Storia. Večera. Noćenje.

3. DAN

Nedelja

16.04.2023.

ČAPLJINA – manastir ZAVALA – manastir TVRDOŠ - TREBINJE

Doručak. Posle doručka napuštanje hotela i polazak ka Trebinju. Nakon pola sata vožnje obilazak nekropole Radimlja. Ovaj značajan lokalitet nalazi se na UNESCO listi zaštićenih spomenika. Nastavljamo putovanje preko Stoca i stižemo u Manastir Zavala. Manastir je sagrađen u 16. veku a freske su rađene rukom Georgija Mitrofanovića. Nastavljamo prema najstarijem i najpoznatijem hercegavačkom manastru – Tvrdoš. Obilazak crkve Uspenja Presvete Bogorodice. Nakon obilaska crkve obići ćemo vinariju u sklopu manastira. Smeštaj u hotelu u Trebinju. Obilazak centra grada i odlazak na brdo Crkvina gde je podignuta crkva u narodu poznata kao Hercegovačka Gračanica. U crkvi je, po svojoj želji, sahranjen pesnik  Jovan Dučić. Slobodno vreme. Noćenje

4. DAN

Ponedeljak

17.04.2023.

TREBINJE – VIŠEGRAD – manastir DOBRUN - BEOGRAD

Doručak. Posle doručka napuštanje hotela i polazak iz Trebinja. Vožnja preko Bileće, Gackog i Čemerna. Kratka pauza na Tjentištu kod spomenika koji nas podseća na čuvenu bitku na Sutjesci. Nastavak vožnje preko Foče i Goražda, niz reku Drinu sve do Višegrada. U Višegradu pravimo pauzu za obilazak starog mosta koji je bio inspiracija našeg nobelovca Ive Andrića i za šetnju po Andrićgradu koji je sagradio Emir Kusturica. Nastavljamo putovanje i na dvanaestom kilometru od Višegrada zastajemo kod manastira Dobrun. Manastir u dolini reke Rzav posvećen je Uspenju Presvete Bogorodice i podigli su ga 1343. godine župan Pribil i njegovi sinovi. Posle obilaska manastira nastavljamo vožnju ka graničnom prelazu Kotroman. Nedaleko od graničnog prelaza je i Mokra Gora i Mećavnik, idealno mesto za kratak odmor. Nastavak vožnje preko Užica, a zatim izlazimo na autoput Miloš Veliki i zavrašavamo turu u Beogradu. Kraj putovanja.

 

 

CENA PO OSOBI: 170€

(u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate)

 

 

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 

 • prevoz turističkim autobusom (sa klima-uređajem i video-opremom) na navedenim relacijama
 • smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu nivoa tri ili četiri zvezdiceu Sarajevu
 • smeštaj na bazi 1 polupansiona u hotelu STORIA u Čapljini
 • smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu nivoa tri ili četiri zvezdiceu Trebinju
 • turističko razgledanje prema programu u pratnji lokalnog vodiča u Mostaru i Trebinju
 • turističko razgledanje prema programu u pratnji vodiča grupe u Počitelju i Sarajevu
 • ulaznice i troškovi obilaska Saborne crkve i Vladičanskog dvora u Mostaru, Crkve u Pribilovici i nekropole u Radomlju
 • usluge vodiča pratioca na putu
 • troškove organizacije putovanja

  

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 

 • individualne troškove putnika 

DOPLATE: 

 • doplata za jednokrevetnu sobu je 25 € za 3 noćenja

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: 

 • plaćanje u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu za devize NBS
 • prilikom prijave uplaćuje se 30% vrednosti aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja
 • platnim karticama VISA, DINA, MASTER, MAESTRO
 • agencija može odobriti i odloženo plaćanje aranžmana posle datuma početka aranžmana uz obavezu deponovanja čekova sa signiranim datumima dospeća i po posebnom dogovoru.
 • cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni 

NAPOMENE:

 

 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti).
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije.
 • Svi putnici pre polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju.
 • Raspored sedenja u autobusu određuje agencija u zavisnosti od redosleda prijave ili u odnosu na posebne zahteve putnika. 
 • U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promene u cenama prevoznika, i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju

  

Turistička agencija „EVRO – TURS” je posrednik u prodaji aranžmana

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE

"TRANŠPED TOURS'' 

 Cenovnik br. 1 od 27.02.2023.

 

 

               


Informacije
Newsletter lista
Poslednje dodato